آیا لکنت در اثر تقلید هم ایجاد می شود؟
لکنت و تقلید
بعضی از والدین اینگونه بیان میکنند. که فرزندم با یک کودک دارای لکنت به بازی پرداخت. و بعد از آن دچار لکنت شد! آیا این موضوع صحت دارد یا خیر؟ با ما همراه باشید. (مدرسه لکنت ایران)
طبق تحقیقات علمی و معتبرترین شواهد علمی روز دنیا ، پاسخ به این سوال یک ‹‹خیر›› کاملا قطعی ست. اما بهتر است دلایل علمی این موضوع را بررسی کنیم. ..
قبل از بیان دلایل علمی این مسئله باید این نکته را از نظر بگذرانیم. که اگر لکنت از طریق تقلید ایجاد میشد. قطعا باید تمامی مردم دنیا لکنت میداشتند. زیرا همگی انسان ها با هم در ارتباط هستند!
لکنت اختلالی در عملکردهای عصب شناختی مغزی ست. و عملکردهای عصب شناختی مغز با تقلید به دیگری منتقل نمی شود. چون واگیردار نیست. تمام عملکردهای مغزی افراد از طریق ژنتیک به آنها رسیده ست. و این بدان معنی است که کودک دارای لکنت ، از قبل استعداد ذاتی برای ابتلا به لکنت را داشته. و به بیان دیگر ، مستعد ابتلا به لکنت بوده است.
اما ترس از لکنت کردن دیگری در یک کودک بسیار حساس و مستعد لکنت و موارد محیطی این چنینی ، می تواند عاملی برای بروز لکنت در کودک باشد.
راه های فهمیدن این موضوع که کودک در حال تقلید است یا واقعا لکنت بروز پیدا کرده
میتوانید از کودک بخواهید که شعر مورد علاقه اش را برایتان بخواند. اگر در هنگام خواندن شعر هم به صورت واضح لکنت کرد. نشانه ی این است که کودک ادا در می آورد و حالت بازی و نمایش برایش دارد. اما اگر کاملا روان شعر خواند و فقط در مواقع صحبت محاوره لکنت میکرد. و در هنگام لکنت کردن شاهد گیرها و فشارهایی در عضلات اطراف دهان و حنجره کودک بودید. بهتر است یک جلسه ارزیابی با یک گفتاردرمانگر تخصصی لکنت داشته باشید.
در اینجا بخوانید : چرا در هنگام آواز خواندن، لکنت رخ نمی دهد؟ (کلیک کنید)
منظور از گیرها و فشارها ، تقلاهایی ست که کودک در هنگام حرف زدن انجام میدهد. تا کلمه را از دهانش خارج کند و بیان کند.
اگر کودک شمارش هم بلد بود میتوانید از او بخواهید. از یک تا ده بشمارد و دقیقا طبق مورد قبلی عمل کنید.
این نکته را فراموش نکنید. که عواملی که در بالا ذکر شد. فقط برای همان روزهای ابتدایی شروع لکنت صدق میکند. کودکی که بیشتر از یک ماه از لکنت کردنش میگذرد، تقلید نمیکند یا ادا در نمی آورد. و بهتر است هرچه سریعتر جهت شروع درمان کودک اقدامات لازم را انجام دهید.
به امید موفقیت شما در مسیر درمان لکنت
نویسنده مقاله : لیلا اسماعیلی گفتاردرمانگر تخصصی لکنت (مدرسه لکنت ایران)
پیج اینستاگرام مدرسه لکنت ایران