.The Effects of Different Sources of Stuttering Disclosure on the Perceptions of a Child Who Stutters-2020
.Autors : Greg Snyder, Molly Grace Williams, Caroline Adams, and Paul Blanchet
تاثیر افشاگری های مختلف لکنت. (افشای لکنت داشتن به طریق مختلف) روی ادراکات از یک کودک دارای لکنت.
هدف مطالعه:
در سال 2020، Greg Snyder و همکاران در مطالعه ای، تفاوت بین درک مهارت های گفتاری و ویژگی های شخصیتی یک پسر 12 ساله که لکنت دارد. را، بوسیله افشای لکنت ، توسط خود فرد، مادر فرد و معلم فرد مورد بررسی قرار دادند.
مقدمه:
دادههایی مبنی بر وجود نگرش ها و کلیشههای منفی از شخصیت افراد دارای لکنت وجود دارد. نگرشهای منفی مثل : افراد ساکت، کم حرف، محتاط در سخن گفتن، متزلزل، مضطرب، پرتنش، عصبی، ترسو و شخصیت هایی که بیشتر مورد تحقیر واقع شده اند. ..
گستردگی این باورهای منفی و پذیرش این موارد یک عامل تهدید کننده را برای وضعیت شغلی/کیفیت زندگی و تحصیلی بزرگسالان دارای لکنت بوجود می آورد. و گزارشاتی نیز از سمت خود افراد دارای لکنت وجود دارد که لکنت بر ارزیابیهای عملکردی و شغلی تاثیر گذار است. و عملکرد آنها، کمتر از حد، ارزش گذاری می شود. همچنین لکنت مانع تعاملات اجتماعی میشود و در نتیجه حس انزوای اجتماعی برای افراد داری لکنت بوجود می آورد.
در همین راستا برای کودکان دارای لکنت نیز، پیامدهای عاطفی و اجتماعی منفی گزارش شده است. کودکان مدرسه رو و بیشتر در سنین(9-11) ادراک منفی تری نسبت به لکنت دارا میباشند. و گزارش شده است که کودکان در این سنین در برابر زورگوییهای دوستان و همسالان خود آسیب پذیری بیشتری دارند. و دوستان کمتری نسبت به کودکان بدون لکنت دارند.
همچنین شواهدی بر مبنای افشای لکنت وجود دارد که نشان میدهد افشای لکنت داشتن، تاثیر مثبتی بر کیفیت زندگی افراد دارای لکنت دارد.
در این مطالعه از افشای لکنت توسط شخص ثالث(مادر و معلم فرد داری لکنت) استفاده گردیده است که نوآورانه میباشد.
روش مطالعه:
محققین در این مطالعه، فیلم 55 ثانیهای از یک پسر 12 ساله دارای لکنت تهیه کردند، که یک واقعه تاریخی اخیر در آمریکا توسط این فرد شرح داده میشود.
در راستای این فیلم 3 فیلم از افشای لکنت توسط خود فرد، مادر و معلم فرد تهیه گردیده است.
طول فیلم افشای لکنت 15 ثانیه بوده است و در طول این فیلم، افراد به معرفی خود پرداخته اند. با عنوان خود فرد که دارای لکنت می باشد یا مادر و یا معلم فرد داری لکنت میباشند. و یک متن مشخص را بعنوان افشای لکنت ارایه میدهند. بلافاصله بعد از ارائه فیلم افشای لکنت، فیلم شرح واقعه اخیر در آمریکا توسط پسر 12 ساله که دارای لکنت میباشد برای شرکت کنندگان ارائه شد.
شرکت کننده ها:
217 نفر از دانشجویان در رشتههای مختلف را بصورت تصادفی انتخاب کردند که 52درصد آنها زن و 48 درصد شرکت کنندگان مرد بودند. و میانگین سنی آنها 20 سال بود. و افرادی که با لکنت آشنایی داشتند. به اینصورت که در اطرافیان خود با افراد دارای لکنت آشنا بودن و یا افرادی که تجربه مداخلات درمانی لکنت را داشتند، از مطالعه حذف گردیدند.
افراد شرکت کننده به 4 گروه تقسیم شدند. یک گروه کنترل که هیچ فیلم افشای لکنت به این گروه ارائه نشد. و 3 گروه هم آزمایشی بودند که به یک گروه فیلم افشای خود فرد ، یک گروه افشای مادر و یک گروه معلم فرد دارای لکنت ارائه گردید.
سپس ، برای درک مهارتهای گفتاری و ویژگیهای شخصیتی پسر 12 ساله دارای لکنت، به شرکت کنندگان فرمهای نظرسنجی داده شد. و دو سوال پیرامون {موفقیت و عدم موفقیت تحصیلی تحت تاثیر لکنت میباشد یا نه؟ } از شرکت کنندگان پرسیده شد.
نتایج:
درک شرکت کنندگان از مهارتهای گفتاری در آیتمهای روانی گفتار، میزان گفتار، هیچ تفاوت معناداری با گروه کنترل نداشت.
ولی در آیتمهای توانایی در گفتار و سرعت در گفتار، 3 افشای لکنت توسط خود فرد و مادر و معلم فرد درک بهتری نسبت به گروه کنترل بری شرکت کنندگان فراهم آورد.
در آیتم قابلیت فهم گفتار افشای لکنت توسط خود فرد و معلم فرد درک بهتری نسبت به گروه کنترل داشت. و در آیتم راحت شنیده شدن گفتار ،فقط افشای لکنت توسط معلم فرد ، باعث درک بهتر برای شرکت کنندگان به نسبت گروه کنترل شد.
درک شرکت کنندگان از ویژگیهای شخصیتی پسر 12 ساله دارای لکنت، از نظر باهوش بودن و ترسو بودن و قابل اعتماد بودن تفاوت معناداری با گروه کنترل نداشت.
دیگر نتایج:
از نظر ریلکس بودن و کارآمدی و تواناییهای فردی سه افشای لکنت ، افشای معلم، از افشای خود ، درک بهتری رقم زد.
و از نظر اعتماد به نفس، صمیمی بودن و خجالتی بودن، افشای خود فرد ، از افشای مادرش، درک مثبت تری را فراهم کرد.
افشای لکت توسط مادر، در آیتم های عصبی بودن، تنش داشتن، عدم اعتماد به نفس. ، خجالتی بودن و کارآمدی و توانایی فردی، درک منفی تری نسبت به افشای لکنت توسط معلم و خود فرد به وجود آورده است.
در حقیقت افشای لکنت توسط مادر، یکسری ویژگیهای شخصیتی منفی تری تلقی شد.
بحث و نتیجهگیری:
این مطالعه با مطالعات گذشته در رابطه با تاثیر مثبت افشای لکنت همسو میباشد. و افشای لکنت توسط خود فرد و مادر و معلم وی، باعث درک مثبت تری از مهارت گفتاری و ویژگیهای شخصیتی فرد دارای لکنت شده است.
بر همین اساس آموزش افشای لکنت و مهارتهای خود دفاعی بعنوان ابزار بالینی معرفی گردیده است. که باعث بهبود کیفیت زندگی افراد داری لکنت میشود. والدین نیز میتوانند آموزش ببینند و برای کودکان خود این مهارت ها را مدل سازی کنند.
مشارکت آسیب شناسان گفتار و زبان، والدین و معلمین باعث افزایش کیفیت زندگی افراد دارای لکنت شده است.
محدودیتهای مطالعه:
جمعیت بیشتر میتواند مورد مطالعه قرار بگیرد.
در نقاط دیگر جهان میتواند مورد بررسی قرار گیرد.
افشای لکنت با تنوع بیشتر توسط(دوست،پدر، خواهر و برادر و…) میتواند بررسی شود.
افشای لکنت فرد دارای لکنت با جنسیت های مختلف و شدت لکنت های مختلف میتواند مورد مطالعه قرار گیرد.
و نوع ضبط افشای لکنت نیز میـتواند بصورتهای( لایو، ضبط صوتی و پیام متنی ) مورد بررسی قرار گیرد.
تهیه کننده : ملیکا رجب زاده ، گفتاردرمانگر تخصصی لکنت (مدرسه لکنت ایران.
پیج اینستاگرام مدرسه لکنت ایران
دانلود مقاله
کارآزمایی تصادفی کنترل شده سه قسمتی از برنامه های لیدکامب و برنامه وستمید برای لکنت زبان اولیه