قلدری کردن دیگران در مقابل افراد دارای لکنت مسئله ی بسیار مهمیه. میخوایم با استفاده از یک مقاله ی علمی ، بهش بپردازیم ، با ما همراه باشین.
خلاصه
قلدری میتونه یک مشکل چالش برانگیز برای کودکانی باشه که لکنت دارن. خوشبختانه، گام های زیادی وجود داره که گفتاردرمانگرها میتونن برای کمک به اونها بردارن.
برخی از راهبردها در اتاق درمان (آموزش کودکان در مورد لکنت و قلدری؛. کمک به کودکان برای کاهش ترس از طریق حساسیت زدایی، بازسازی شناختی و پذیرش؛ و آموزش به کودکان برای ارائه پاسخ های قاطعانه مناسب) انجام میشه. و برخی از استراتژی ها در جای دیگه (آموزش والدین، معلمان و همسالان؛ ایجاد تیم های حمایتی).
با رویکردی جامع و پیشگیرانه به قلدری، گفتاردرمانگران میتونن با به حداقل رسوندن وقوع و اثرات قلدری،. تفاوت قابل توجهی در زندگی دانش آموزانی که لکنت دارن ایجاد کنن.
چکیده
لکنت میتونه مشکل مهمی برای کودکانی باشه که لکنت دارن. اما آسیب شناسان گفتار و زبان کارهای زیادی میتونن برای کمک به اونها انجام بدن.
این مقاله شش مرحله کلیدی رو بر اساس کار مورفی و همکارانش خلاصه میکنه ، که میتونن قلدری و تاثیرش رو به حداقل برسونه.
این مراحل شامل :
1-آموزش کودکان در مورد لکنت.
2-آموزش کودکان در مورد قلدری کردن دیگران در مقابل افراد دارای لکنت.
3-کمک به کودکان در تغییر طرز فکر و احساسشون در مورد لکنتشون، از طریق حساسیت زدایی، بازسازی شناختی و فعالیت های پذیرش.
4-کمک به کودکان در یادگیری استفاده مناسب از پاسخ های قاطعانه که احتمال قلدری رو کاهش میده.
5-آموزش دادن همسالان و اطرافیان در مورد لکنت و قلدری به طوری که اونها به احتمال زیاد به روش های مفیدی پاسخ بدن.
6-آموزش والدین، معلمان و مدیران در مورد چگونگی ایجاد یک محیطی که قلدری درست نیست، اما لکنت اشکالی نداره.
نتایج یادگیری
در نتیجه این فعالیت، خواننده قادر خواهد بود که:(1) شش مرحله رو که میتونه انجام بده فهرست کنه. بخشی از یک رویکرد جامع برای درمانه که میتونه به کودکان کمک کنه تا وقوع و اثرات قلدری کردن دیگران در مقابل افراد دارای لکنت رو کاهش بده.
2) سه راه برای کمک به کودکان برای تغییر افکار و احساسات خود در مورد لکنت شرح بده.
و(3) حساسیت زدایی رو همونطور که به درمان لکنت مربوط میشه تعریف کنه.
مثال :
خوزه هرناندز پسری 12 ساله است. که لکنت داره، او ابتدا تقریبا در سن 3 سالگی شروع به لکنت کرد. و در دوران نوجوانی در مدرسه ش به مدت 2 سال تحت درمان بوده و همیشه به طور فعال در جلسات شرکت داشته و در درمانش همکاری داشته.
با این حال، در چند ماه گذشته، خوزه در موارد متعددی در مدرسه غایب بوده. در ابتدا، تصور میشد که او فقط آنفولانزا داشته، مثل خیلی از دانش آموزان دیگه. اما همونطور که غیبت او به صورت پراکنده ادامه داشت، آسیب شناس گفتار و زبان به مدرسه رفت تا ببینه که آیا خوزه حالش خوبه یا نه.
که متوجه شد که مادرش یک ماه پیش با مدیر مدرسه تماس داشته و توضیح داده که خوزه میترسه بیاد مدرسه چون بقیه بچه ها به خاطر لکنتش اونو مسخره میکنن.
معلم به مدیر مدرسه گزارش داد که در کلاس درس چیزی ندیده و گفت که فقط فهمیده که خوزه سعی می کنه وقتی کارش رو انجام داد از کلاس زود خارج بشه. اما آسیب شناس گفتار و زبان میدونست که مسئله بیشتر از اینه. … .
قلدری میتونه مشکل جدی برای بچه هایی که لکنت دارن باشه.
تحقیقات فراوانی داره نشون میده که کودکانی که لکنت دارن احتمال بیشتری داره که نسبت به سایر کودکان تجربه قلدری داشته باشن.
نکته مهم اینکه :
قلدری کردن دیگران در مقابل افراد دارای لکنت هم عوارض جانبی دارد هم عواقب طولانی مدت برای کسانی که لکنت دارن. در بین بزرگسالانی که لکنت دارن و قلدری رو تجربه کردن ، این مورد بیشتر از سطوح اضطراب اجتماعی، ترس از ارزیابی منفی،. و سایر اشکال منفی پایدار ضربه خوردن ، در مدرسه گزارش شده.
متاسفانه تحقیقات نشون داده که آسیب شناسان گفتار و زبان (SLPs) ممکنه به طور مداوم به نگرانی ها در مورد قلدری نپردازن. گرچه راه هایی برای اون وجود داره و درمانگران میتونن کمک کنن.
هدف از این مقاله برای برجسته کردن چرایی این مسئله ست که slp ها به طور فعالانه دردرمان کودکانی که لکنت دارن به قلدری رسیدگی کنن. و چندین استراتژی که SLP ها میتونن در این زمینه استفاده کنن بررسی بشه. و زمینه یک رویکرد درمانی جامع رو فراهم کنه تا عواقب اون به حداقل برسه.
قلدری چیست؟
تعاریف متعددی از قلدری ارائه شده. در اصل، قلدری شامل اعمال مکرر یک نفر (یا گروهی از افراد)ه که برای شخص دیگه (یا گروهی از مردم) مضره. بنابراین قلدری باید از سر به سر گذاشتن، که شامل تعاملات خوبیه و همه از اون لذت میبرن، تمایز داده بشه.
اگر چه دست انداختن در بسیاری از دوستی ها و تعاملات اجتماعی ، جزء مناسبی ست. اما قلدری باید به عنوان نامناسب تلقی بشه و هرگز قابل قبول نیست. قلدری میتونه ماهیت فیزیکی داشته باشه یا میتونه شامل تعاملات کلامی، اجتماعی یا تعاملات رابطه ای (به عنوان مثال، انزوای اجتماعی)، یا تعاملات آنلاین (“قلدری سایبری”) باشه. قلدری میتونه در کلاس درس، در زمین بازی، در کافه تریا، در اتوبوس مدرسه، از طریق اینترنت، در مرکز خرید، و هر جای دیگه ای که کودک در اونجا با دیگران ارتباط برقرار میکنه رخ بده.
www.loknatiran.com
علاوه بر افرادی که مستقیماً در رفتار قلدری دخیل هستن، افراد دیگه ای که اغلب به عنوان “نظاره گر” شناخته میشن، ممکنه به تجربه قلدری کمک کنن. این ناظران میتونن در مسیر مفیدی درگیر بشن. (به عنوان مثال، با کمک به کودکی که مورد آزار و اذیت قرار می گیره)، یا میتونن به حل مشکل کمک کنن. (به عنوان مثال برای حمایت از کودکی که مورد آزار و اذیت قرار می گیره).
یک برنامه مدیریت جامع قلدری باید در نظر گرفته بشه و نیازهای همه این افراد رو در نظر بگیریم. و حساب همه مکانها و آدابی که در اون قلدری ممکنه رخ بده رو داشته باشیم. یکی از ویژگی های رایج قلدری، عدم تعادل در قدرت افرادیه که قلدری میکنن. این عدم تعادل قدرت، میتونه مقابله با قلدری رو برای کسانی که قلدری رو تجربه می کنن دشوار کنه.
چرا قلدری رخ میده؟
درک رخ دادن برخی از دلایل قلدری، برای درمانگران و دانشجویان اونها آموزنده ست. برخی از کودکانی که قلدری رو تجربه می کنن مشکلاتی با اعتماد به نفس پایین یا سایر مشکلاتی که باعث میشه سرزنش بشن دارن. بچه های دیگه با قلدری درگیر میشن چون رفتار قلدرانه رو درک نمی کنن یا نمیتونن تفاوت هاشونو با سایر افراد بپذیرن. در هر صورت بچه ای که واکنش منفی از قلدریش دریافت میکنه این عملکردش تقویت میشه.
اگر کسی رو در مورد خاصی انتخاب کنن و مورد قلدری قرار بدن و فرد واکنش منفی نشون بده. ، به احتمال زیاد به حمله خودشون در مورد اون ویژگی شخص ادامه میدن. اگر فرد مورد قلدری قرار گرفته، این کار رو نکنه و واکنش منفی نشون نده، فرد قلدر ممکنه سعی کنه که به ویژگی های دیگه اون شخص یا اشخاص دیگه حمله کنه. و اینکارو تا زمانی که یک نفرو پیدا کنه که واکنش منفی نشون بده یا واکنشی باب میل اون نشون بده ادامه میده. شناخت این الگو در رفتار قلدری، یک سرنخ در مورد چگونگی به حداقل رسوندن وقوع قلدری ارائه میده.
www.loknatiran.com
کمک به کاهش احتمال اینکه اونها واکنش منفی نشون بدن خصوصا وقتی که دیگران در مورد گفتار اونها نظر میدن، میتونه احتمال تبدیل شدن اونها رو به قربانیان رفتار قلدری کاهش بده. در ادامه به استراتژی های چنین درمانی با جزئیات بیشتری در این مقاله پرداخته میشه. در حال حاضر، مهمه که تشخیص بدین که علت قلدری لکنت نیست، بلکه شخصیه که قلدری میکنه.
جالبه که تماشاگران هیچ کدوم دلیل خاصی برای آزار و اذیت کودکان دیگه ندارن. اونها ممکنه به دلیل این که میترسن خودشون مورد حمله قرار بگیرن با فرد قلدر همراهی کنن و تاثیری که خودشون میتونن با مشارکت در قلدری داشته باشن رو تشخیص نمیدن.
همچنین، اونها ممکنه لکنت رو درک نکنن و تعجب آور هم نیست چون لکنت میتونه گیج کننده باشه. به احتمال زیاد کسی به اونها توضیح نداده، و دلیلش هم اینه که کودکی که لکنت داره متفاوت صحبت میکنه.
بنابراین، اونها ممکنه در مورد این که چی بگن و چطور به کودکی که لکنت داره کمک کنن، چیزی ندونن. باز هم، این مسئله به اهداف کلیدی برای درمان اشاره می کنه: آموزش افراد در مورد لکنت. (همونطور که قبلا توضیح داده شد) میتونه این احتمال رو افزایش بده که اونها وقتی می بینن کودکی که لکنت داره مورد آزار و اذیت قرار گرفته، به جای یک پاسخ مضر، پاسخ مفید بدن.
عواقب قلدری
یکی از دلایل متعددی که برای SLP ها مهمه و درگیرش میشن اینه که وقتی دانش آموزان مورد قلدری قرار میگیرن،. حقیقت ماجرا اینه که قلدری کردن دیگران در مقابل افراد دارای لکنت میتونه لکنت رو به مشکلی بزرگتر از چیزی که هست تبدیل کنه.
قلدری تأثیر منفی روی عزت نفس و اعتماد به نفس کودکان داره. این مسئله میتونه منجر به افزایش ناروانی، واکنش های منفی به لکنت، از جمله اجتناب، تنش فیزیکی و افکار منفی در مورد صحبت کردن و لکنت بشه. علاوه بر این، قلدری، مردم رو از نظر اجتماعی منزوی می کنه. و در حال حاضر کودکانی که لکنت دارن به دلیل مشکلات ارتباطی در معرض خطر انزوای اجتماعی قرار دارن. بنابراین، قلدری افزایش پیدا میکنه و این میتونه بر پیشرفت درمان تأثیر منفی بذاره. خوشبختانه، گفتاردرمانگرها میتونن به کودکان کمک کنن تا اثرات قلدری رو به حداقل برسونن.
بقیه این مقاله، مجموعه ای از استراتژی ها رو در مورد کار مورفی و همکاران تشریح میکنه. درمان شامل شش روشیه که میتونه در درمان کودکان دارای لکنت سن مدرسه اجرا بشه. این رویه ها به گونه ای طراحی شدن که به یک رویکرد درمانی جامع که شامل استراتژی هایی. برای افزایش روانی، کاهش شدت لکنت، بهبود مهارت های کلی ارتباط و در صورت لزوم دستیابی به اهداف دیگه برای هر کودک هست منجر بشه.
مرحله 1: به کودکان در مورد لکنت آموزش داده بشه.
چون کودکانی که رفتارهای قلدری انجام میدن باعث میشن احساس بدی در سایر کودکان رشد کنه. و این میتونه برای SLP ها مفید باشه که به کودک کمک کنن تا نسبت به گفتار خودش احساس بد کمتری داشته باشه. آموزش در مورد لکنت پایه محکمی رو فراهم میکنه که به کودکان کمک میکنه احساس ناامنی کمتری در مورد خودشون و مشکلات صحبت کردنشون داشته باشن.
درک بهتری از پیچیدگی های لکنت میتونه ناامیدی که کودکان ممکنه تجربه کنن رو کاهش بده. به عنوان مثال، کودکان هر چه بیشتر در مورد لکنت آگاه بشن، قدرت و اعتماد به نفسی که به اون نیاز دارن رو برای مقاومت در برابر نظرات منفی که دیگران ممکنه بیان کنن توسعه میدن.
www.loknatiran.com
بنابراین، حتی اگر کودکی سال ها در درمان شرکت کرده باشد، مانند خوزه ، بررسی مجدد برخی از حقایق کلیدی در مورد لکنت هنگام شروع رسیدگی به قلدری میتونه مفید باشه. نیازی به بحث در مورد کل تحقیقات فعلی لکنت نیست. بلکه هدف بررسی اصول اولیه و توانمندسازی کودکه تا در مورد لکنت متخصص بشه. درمانگر ممکنه با پرسیدن یک سری سؤالات شروع کنه، مثل ” به نظر شما چرا مردم لکنت دارند؟ ” یا ” به نظر شما چه چیزی باعث لکنت میشه؟ “
این میتونه نگاهی اجمالی به تفکر و باورهای فعلی خوزه باشه که در مورد لکنت در اختیار درمانگر قرار میده. سؤالات باز (بهجای سخنرانیهای مبتنی بر واقعیت) میتونن فرصتی برای دانشجویان فراهم کنن تا کنجکاوی خودشون رو بیان کنن. افکار خودشون رو کشف کنن و تفکر خودشون رو در مورد لکنتشون بازبینی کنن. دانشآموزان با همکاری با درمانگر خود میتونن علت لکنت رو با روشهای متناسب سن درک کنن.
از سازمانهایی مانند بنیاد لکنت (www.StutteringHelp.org)، انجمن ملی لکنت (www.WeStutter.org)، دوستان: انجمن ملی جوانانی که لکنت دارن. (www.FriendsWhoStutter.org) و SAY: The Stuttering حمایت کنین. انجمن برای جوانان (www.SAY.org) دارای مطالب اطلاعاتیه که میتونه به کودکان در یادگیری لکنت کمک کنه. نمونه هایی از حقایق در مورد لکنت که میتونه برای یادگیری دانش آموزان مفید باشه.
شامل:
• لکنت تحت تأثیر عوامل ژنتیکی است.
• لکنت شامل تفاوت هایی در مغز است.
• لکنت آموختنی نیست.
• لکنت نتیجه یک مشکل روانی نیست.
• لکنت ناشی از والدین نیست.
• لکنت به دلیل اشتباهات کودک شروع نشده است.
دیگه اینکه :
این پیامها به دانشآموزانی مانند خوزه کمک میکنن یاد بگیرن که لکنت تقصیر اونها نیست، و لازم نیست موقع لکنت احساس بد یا گناه کنن. وقتی که دانش آموزان در مورد علل لکنت یاد میگیرن ، ممکنه سوالات دیگه ای در مورد گفتار خودشون داشته باشن. پیروی از راهنمایی های مراجعین به درمانگران کمک می کنه تا اطمینان حاصل کنن که مراجعین اونها اطلاعاتی رو که برای اونها مهمه به دست میارن.
یکی از موضوعاتی که دانش آموزان اغلب در موردش می پرسن، تغییرپذیری لکنت در طول زمان و در موقعیت های مختلفه. گاهی اوقات صحبت کردن بدون دردسر و روان و لکنت در هر مکالمه برای کودکان ممکنه گیج کننده و خسته کننده باشه. صحبت آشکار در مورد این جنبهها و سایر جنبههای پیچیده لکنت میتونه به عادیسازی تجربه لکنت کمک کنه. و هر گونه سرزنش رو که دانشآموزان ممکنه متوجه خودشون کنن کاهش بده. دانشآموزان از آموختن این نکته سود میبرن که میزان لکنت آشکاری که نشون میدن ممکنه بدون هیچ دلیلی تغییر کنه، و این نشوندهنده این نیست که چه کسی هستن یا چقدر تلاش میکنن.
www.loknatiran.com
در بررسی این جنبه های رایج زندگی با لکنت، مهمه که تجربیات منحصر به فرد و فردی دانش آموزان به حداقل نرسه. درمانگران نباید به سادگی بگن: ” اوه بله، این برای همه اتفاق میفته. ” درعوض، درمانگران باید به مراجعین خودشون این فرصت را بدهند تا تجربیات خودشون رو کشف کنن و اونچه رو که برای اونها مهمه در هنگام مواجهه با مشکلات ارتباطی خودشون شناسایی کنن. وقتی که دانش آموزان پیچیدگی های لکنت رو درک می کنن، میتونن تشخیص بدن که لکنت و درمان لکنت چقدر میتونه دشوار باشه. این به درمانگران این فرصت رو میده تا نقاط قوت دانش آموزان خود رو برجسته کنن. به طوری که اونها میتونن برای پاسخ به قلدری احساس قدرت و اعتماد به نفس داشته باشن.
خب نکته بعد اینکه :
خب فرضا شما و خوزه با هم حقایق مربوط به لکنت رو بررسی کردین. شما با پرسیدن سؤالات باز شروع کردین که اون رو تشویق می کرد تا باورهای خودش رو شناسایی کنه، سپس با هم کار کردین تا حقایق اساسی در مورد لکنت رو از سایت های اینترنتی مورد اعتماد جمع آوری کنین. شما به خوزه فرصت کافی برای پرسیدن سوال و پاسخ دادین. تا افکار خودش رو با شما و دیگران به اشتراک بگذاره. خوزه آموخت که لکنت فقط کاریه که برخی افراد هنگام صحبت انجام میدن.
این چیزی نیست که او نیاز به خجالت داشته باشه. اون آموخت که لکنت ماهیتا متغیره:افراد گاهی بیشتر و گاهی کمتر لکنت می کنن. و اون آموخت که استفاده از راهبردهای روانی، اصلاح لحظات آشکار لکنت، و تغییر افکار و احساساتش در مورد لکنت، همه کارهای سختی هستند. برای همه، نه فقط او. بنابراین، نیازی به احساس بدی برای مشکلاتی که در مواجهه با لکنت دارد ندارد. این درس ها به اون کمک کرد تا بفهمه که چقدر در مواجهه با لکنت خودش قوی بوده. ، و این درکش شجاعتش ، و اعتماد به نفسش رو در مورد تواناییش در برخورد معنادار با لکنت افزایش داد.
مرحله 2: به کودکان در مورد قلدری آموزش دهید
هر چه دانشآموزان بیشتر در مورد قلدری و دلیل قلدری افراد بیاموزند. احتمال کمتری داره که فکر کنن قلدری تقصیر اونهاست، حمله شخصی به اونها هست، یا به لکنتشون مرتبطه. آموزش در مورد قلدری میتونه به کودکان کمک کنه تا احساسات خودشون رو در مورد لکنت از احساسات دیگه شون جدا کنن. آموزش قلدری، و این چیزها اونها رو آماده می کنه تا بتونن در هنگام تجربه قلدری واکنش سازنده ای نشون بدن.
SLP ها میتونن برخی از حقایق کلیدی در مورد قلدری رو که در ابتدای این مقاله توضیح داده شد، به دانش آموزان خودشون بیاموزن. از جمله تفاوت بین قلدری و اذیت کردن. دلایل قلدری کودکان؛ و پویایی پیچیده بین کودکانی که قلدری می کنن. تماشاچیان و کودکانی مانند اونها که قلدری رو تجربه می کنن. از اونجایی که دانشآموزان درک میکنن که بچهها به دلیل داشتن مشکلات خودشون قلدری میکنن و هوس واکنشهای منفی میکنن،. میتونن این واقعیت رو درک کنن که قلدری دیگران با لکنت اونها ارتباطی نداره و این تقصیر اونها نیست، حتی اگر ممکنه که اینطوری احساس کنن.
www.loknatiran.com
و مهمتر از همه، اونها میتونن این رو یاد بگیرن قلدری هرگز درست نیست. در حالت ایده آل، درس هایی در مورد قلدری باید قبل از وقوع قلدری و قبل از اینکه زندگی کودک رو تحت تاثیر قرار بده، آموزش داده بشه. متأسفانه، اغلب اینطور نیست، چون والدین و درمانگران اغلب تنها پس از مشاهده این که کودک مشکلی داره، به قلدری واکنش نشون میدن.
با این حال، یادگیری در مورد قلدری میتونه تأثیر نظرات و اعمال آزاردهنده رو کاهش بده. چنین دروسی همچنین میتونه به دانش آموزان کمک کنه تا ببینن که میتونن در کاهش وقوع و تأثیر قلدری تفاوت ایجاد کنن. شما با کاوش در ماهیت قلدری با خوزه، به اون کمک کردین متوجه بشه که قلدری که تجربه کرده بود تقصیر اون نبوده و این چیزی نیست که باید تحمل کنه. اون متوجه شد که بچههایی که اون رو انتخاب میکنن میخوان اون رو بد کنن و انجام این کار برای اونها درست نیست. و فهمید که در مواجهه با قلدری ناتوان نیست.
مرحله 3: به کودکان کمک کنید تا در مورد لکنت متفاوت فکر کنند
کودکانی که قلدری می کنن مشتاق واکنش های منفی هستن که از دیگران دریافت می کنن. برای کاهش قلدری، برای کودکان مفیده که به سادگی نظرات آزاردهنده قلدرها رو نادیده بگیرن تا رضایت اونها رو از پاسخ منفی ندن. زمانی که قلدرها دیگه پاسخهای منفی رو که میخوان دریافت نکنن، (در نهایت) به این کارشون ادامه میدن. برای بسیاری از کودکانی که لکنت دارن، وضعیت چندان ساده نیست. لکنت اغلب احساسات منفی مانند خجالت، شرم، ترس و گناه رو برمی انگیزه.
بنابراین، بسیاری از کودکانی که لکنت دارن، از قبل نسبت به مشکلات صحبت کردن خودشون آگاه هستن. در نتیجه، اونها ممکنه نظرات منفی رو که در مورد آنها در زمانی که مورد آزار و اذیت قرار می گیرن، باور کنن. شرم و ترس خودشون ممکنه نادیده گرفتن نظرات آزاردهنده رو براشون سخت کنه.
…
بنابراین، یکی از کلیدهای موفقیت در غلبه بر قلدری، اینه که کودکان کمتر از لکنت اذیت بشن. وقتی که کودکان طرز فکر و احساس خودشون رو در مورد لکنت تغییر میدن تا کمتر خجالت بکشن، وقتی دیگران سعی می کنن اونها رو مورد آزار و اذیت قرار بدن، میتونن به روش های سازنده تر و فعال تر پاسخ بدن. راهبردهای زیادی برای کمک به افرادی که لکنت دارن برای رسیدن به این هدف مهم شرح داده شده است.
خب حالا از اینجا یکم رسمی تر میشیم و میریم سراغ رویکردهای بالینی که میتونه به این امر کمک کنه. :
سه رویکرد بالینی رایج شامل
(1) حساسیت زدایی.
(2) بازسازی شناختی، و
(3) تقویت پذیرش است.
1- حساسیت زدایی
حساسیت زدایی فرآیند کاهش ترس از طریق قرار گرفتن تدریجی در معرض اشیا یا تجربیات ترسناک در یک محیط کنترل شده و حمایتی است. توصیف فرآیند حساسیت زدایی برای مراجع و خانواده، می تواند برای درمانگران مفید باشد. که با مثال هایی از ترس هایی که به صحبت کردن مرتبط نیستند شروع کنند.
انتخاب ترسی که بسیاری از افراد می توانند با آن ارتباط برقرار کنند، مانند ترس از اشکالات، می تواند به کودکان کمک کند تا از ناراحتی خود خارج شوند. و به روش های عینی در مورد اینکه چگونه ممکن است فرد به وظیفه غلبه بر ترس نزدیک شود، صحبت کنند.
…
با راهنمایی SLP، کودکان می توانند بیاموزند که تنها راه غلبه بر ترس (در مقابل اجتناب از آن) این است که مردم چیزی را که از آن می ترسند تجربه کنند – اما نه یکباره. بهتر است تجربه ترس را در یک موقعیت آسان و حمایتی شروع کنید، سپس با کاهش ترس به تدریج به سمت موقعیت های دشوارتر در یک سلسله مراتب حرکت کنید.
حساسیت زدایی تدریجی بر «سیل» ترجیح داده می شود، زیرا اگر فرد خیلی سریع در معرض ترس شدید قرار گیرد، ناراحتی ممکن است از توانایی فرد برای ادامه مواجهه بیشتر شود. اگر قرار گرفتن در معرض ترس تا حدی متوقف شود، ترسها میتوانند بیشتر ریشهدار شوند تا اینکه به حداقل برسند.
به عنوان مثال، شخصی که ترس از اشکال دارد، باید ابتدا با شروع آسان (مثلاً با دیدن عکسهای باگ)، سپس به سمت موقعیتهای سختتر حرکت کند (مثلاً نگاه کردن به یک اشکال واقعی).
نکته بعدی اینکه:
از طریق فعالیت های طوفان فکری، کودکان می توانند چندین مرحله برای مقابله با ترس از اشکالات را شرح دهند. این طرحی را برای اقداماتی که آنها برای غلبه بر ترس خود از لکنت انجام خواهند داد ارائه می دهد. همانطور که فردی که از حشرات می ترسد باید حشرات را تجربه کند، شخصی که از لکنت می ترسد باید لکنت را تجربه کند.
البته افرادی که لکنت دارند قبلاً لکنت زیادی را تجربه کردهاند، اما این لکنت در واقعیت رخ میدهد، موقعیت های جهانی که ممکن است ترس را افزایش یا تشدید کند. برای کاهش ترس، آنها باید لکنت را در یک محیط کنترل شده و حمایتی تجربه کنند. لکنت کاذب (همچنین به عنوان لکنت داوطلبانه شناخته می شود) عمل تولید عمدی لحظات ساختگی لکنت است.
به اجزای گفتاری برای تجربه رفتار ترسناک لکنت در موقعیت هایی که بیشتر تحت کنترل آنهاست، اجازه میدهد. درست همانطور که هنگام غلبه بر ترس از اشکالات ممکن است، افراد می توانند سلسله مراتبی را دنبال کنند تا به تدریج خود را در معرض لکنت در موقعیت های فزاینده واقعی قرار دهند.
www.loknatiran.com
اجزای گفتاری همچنین می توانند با تغییر نوع لکنت های کاذب که استفاده می کنند حساسیت زدایی کنند(تکرارها، طولانی شدنها یا بلاکها). و همچنین با تغییر طول مدت لکنتهای کاذب، تنش فیزیکی مرتبطی که ایجاد میکنند، موقعیتهایی که در آنها شبه لکنت میکنند و موارد دیگر. درمانگران و سایر کودکان در یک درمان گروهی می توانند به مسابقات لکنت بپیوندند. که در آن به سخنرانان برای تولید طولانی ترین، بلندترین یا احمقانه ترین نمونه های شبه لکنت جایزه داده می شود.
آزمایش رفتارهای لکنت از این طریق می تواند به گویندگان کمک کند تا حس کنترل و تحمل لکنت را توسعه دهند. برخی از کودکان ممکن است حساسیت زدایی خود را با ترسیم احساس لکنت برای آنها یا ایجاد نمایشی از لکنت خود، با خاک رس مدلینگ بیشتر کنند. این فعالیت ها به کودکان اجازه می دهد تا درک خود را از لکنت با استفاده از روش های مختلف بیان کنند. واضح تر کردن تفکر آنها در مورد تأثیر لکنت بر آنها ممکن است به کاهش قدرتی که آنها به لکنت نسبت می دهند کمک کند.
سایر فعالیت های حساسیت زدایی عبارتند از:
آموزش دیگران در مورد لکنت – و حتی آموزش لکنت (شبه) به آنها نیز می توانند این رفتار را تجربه کنند. خیلی از کودکان از نمره دادن به تلاش های دیگران لذت می برند در لکنت کاذب به آنها این فرصت داده میشود. درگیر شدن در درون نگری در مورد نحوه لکنت آنها و نشان دادن به دیگران که در صحبت کردن و لکنت مهارت دارند، یک تجربه توانمند است. زیرا وقتی فرد متخصص است، سخت است که از چیزی خجالت بکشد. کودکان همچنین می توانند از طریق حمایت دیگرانی که لکنت دارند نسبت به لکنت حساس شوند.
بسیاری از کودکانی که لکنت دارند احساس انزوا می کنند، زیرا ممکن است فرصت کمی برای ملاقات با کودکان دیگری مانند خودشان داشته باشند.از طریق گروه درمانی ساختاریافته، یا از طریق مشارکت در سازمان های حمایتی فهرست شده، کودکانی که لکنت زبان دارند، می توانند ببینند که آنها تنها نیستند و می توانند بیاموزند که افراد می توانند زندگی موفقی داشته باشند بدون اینکه لکنت مانع آنها شود.
www.loknatiran.com
هرچه کودکان بیشتر ببینند که لکنت مجبور نیست آنها را عقب نگه دارد، به طور مؤثرتری می توانند نظرات کودکانی را که سعی در آزار و اذیت آنها دارند نادیده بگیرند. همانطور که کودکان با درمانگران خود برای ایجاد سلسله مراتب حساسیت زدایی کار می کنند و درگیر سایر وظایف حساسیت زدایی می شوند، آنها همچنین فرصت می یابند که آشکارا در مورد لکنت خود صحبت کنند. به همان اندازه که ممکن است ساده به نظر برسد، صحبت کردن در مورد لکنت میتواند یک فعالیت نیروبخش باشد که به بیاعتنایی به موضوعی که احتمالاً تابو بوده است کمک میکند.
کودکان می توانند یاد بگیرند که ایرادی ندارد که در مورد لکنت صحبت کنند و این به کاهش بیشتر خجالت و شرم آنها کمک می کند. برای معرفی وظیفه حساسیت زدایی، این واقعیت را با خوزه در میان گذاشتید که از عنکبوت ها بسیار می ترسید. از او پرسیدید: “اگر می خواستم بر ترسم از عنکبوت غلبه کنم، چگونه این کار را انجام می دادم؟ ” خوزه بلافاصله به شما گفت که تنها راه برای غلبه بر ترس خود از عنکبوت، مواجهه با آن است و اینکه تعامل بیشتری با عنکبوت ها داشته باشید.
2- بازسازی شناختی
بازسازی شناختی یکی از مؤلفههای درمان شناختی رفتاری (CBT) است. بر اساس CBT، افکار، احساسات و اعمال به هم مرتبط هستند. نحوه تفکر افراد بر احساس آنها تأثیر میگذارد و احساسات افراد بر نحوه تفکر آنها تأثیر میگذارد. افراد می توانند یاد بگیرند که به گونه ای متفاوت فکر کنند تا بر احساس خود و در نهایت بر نحوه عملکردشان تأثیر بگذارند. به زبان سادهای که برای کودکان مدرسهای قابل دسترس است. ، درمانگران ممکن است بگویند: «افکار مضطرب باعث میشود مردم احساس ترس کنند، در حالی که افکار آرام به افراد کمک میکنند احساس راحتی بیشتری کنند.
اگر افراد بتوانند افکار نگران کننده خود را به افکار آرام تر تغییر دهند، احساس ترس کمتری خواهند کرد و قادر خواهند بود آنچه را که می خواهند انجام دهند. بسیاری از نویسندگان در مورد مزایای استفاده از CBT برای افرادی که لکنت دارند نوشته اند. وقتی به کودکانی که لکنت دارند کمک می کنند تا افکار، احساسات و رفتارهای خود را تغییر دهند، درمانگران می توانند با راهنمایی کودکان برای شناسایی افکار نگران کننده ی پشت احساسات منفی خود شروع کنند. هنگامی که کودکان افکار نگران کننده را تشخیص دادند، می توانند شواهدی را جمع آوری کنند تا ببینند آیا آن افکار نگران کننده درست هستند یا نه.
www.loknatiran.com
به طور معمول، دانش آموزان متوجه می شوند که افکار نگران کننده آنها به خوبی توسط تجربیات آنها پشتیبانی نمی شود، بنابراین احساسات آنها ممکن است منفی تر از آنچه واقعاً نیاز دارند باشد. اگر معلوم شود که اینطور است، میتوان از کودکان دعوت کرد تا افکار آرامتری را که ممکن است منجر به احساسات منفی کمتری شود، در نظر بگیرند. برنامه ریزی برای حوادث احتمالی می تواند کودکان را برای رویارویی با سخت ترین موقعیت ها توانمند کند و این می تواند به کاهش بیشتر ترس آنها کمک کند. توجه داشته باشید که درمانگران نباید سعی کنند مراجعین را متقاعد کنند که متفاوت فکر کنند.
کودکان باید این فرصت را داشته باشند که به تنهایی افکار موجود خود را ارزیابی کنند تا بتوانند تغییراتی را که برای آنها مناسب است ایجاد کنند. علاوه بر این، این احتمال وجود دارد که برخی از افکار نگران کننده باقی بمانند. به هر حال لکنت شرایط سختی است که بتوان با آن کنار آمد.
دیگه اینکه:
با این حال، همانطور که کودکان در مورد پیامدهای بالقوه تعامل خود با دیگران واقع بین تر می شوند،. می توانند به تدریج افکار و احساسات خود را تغییر دهند. و این به آنها کمک می کند تا کمتر از لکنت ناراحت شوند.
خوزه به شما گفت که از خواندن با صدای بلند در کلاس می ترسد. وقتی علت را جویا شدید، گفت: “اگر در کلاس با صدای بلند بخوانم، روی هر کلمه ای لکنت خواهم کرد و همه به من خواهند خندید. ” شما به او کمک کردید که این فکر را به عنوان یک “فکر نگران” تشخیص دهد، و در مورد اینکه چگونه طبیعی است که کسی هنگام فکر کردن به آن فکر نگران کننده احساس ترس کند، صحبت کردید.
…
خوزه تأیید کرد که احساسات ناشی از این فکر عبارتند از: عصبی بودن، خجالت و ترس. با راهنمایی شما، خوزه سپس شروع به بررسی شواهد مربوط به افکار خود کرد. پس از تأمل، متوجه شد که هیچ کس در کلاس او هرگز به او نخندیده است. وی خاطرنشان کرد: برخی از کودکان از او پرسیده بودند که چرا گاهی گیر می افتی و حتی برخی از بچه ها گفته های او را تکرار کرده بودند. با این حال، هیچ کس تا به حال نخندیده بود.
او همچنین متوجه شد که هرگز روی هر کلمه ای لکنت نکرده است، حتی اگر مدت ها از این که ممکن است چنین اتفاقی بیفتد می ترسید. او با در نظر گرفتن عینی تجربیات خود متوجه شد که فکر نگران کننده او با شواهدی پشتیبانی نمی شود! سپس از او دعوت کردید تا ارزیابی کند که آیا با توجه به شواهد موجود باید به این فکر نگران کننده ادامه دهد یا خیر.
www.loknatiran.com
او موافقت کرد که ممکن است در نظر گرفتن برخی از افکار کمتر نگران یا آرامتر در مورد بلندخوانی در کلاس مفید باشد. با کار کردن با هم، چند جایگزین را بررسی کردید. به عنوان مثال، خوزه به جای این که فکر کند “من روی هر کلمه ای لکنت خواهم داشت”، فکر خود را به این شکل کرد. : “ممکن است روی برخی کلمات لکنت کنم. “
خوزه به جای این که فکر کند «همه به من خواهند خندید» این فکر را تغییر داد: «برخی از همکلاسی ها ممکن است به من لبخند بزنند یا از من در مورد لکنت زبان بپرسند. اما این تعجب آور نیست زیرا گفتار من متفاوت است. » خوزه فوراً متوجه شد که این افکار آرام تر به او کمک می کند تا کمتر احساس ترس کند.
در نهایت، از خوزه پرسیدید که اگر بچهها واقعاً به او بخندند، چه اتفاقی میافتد؟ از آنجا که او از این فرصت استفاده کرده بود و به تجربیات خود فکر می کرد (و از آنجایی که شما راهبردهای دیگری را در برنامه درمانی جامع خوزه گنجانده بودید. )، او می توانست تشخیص دهد که روش های مفیدی را برای رویارویی با چنین موقعیت های دشواری یاد گرفته است.
او میتوانست به افکار جدیدی فکر کند که به او کمک میکرد تا اعتماد به نفس بیشتری داشته باشد، و اظهار داشت: «اگر آنها بخندند، ممکن است خجالت بکشم، اما میتوانم از عهده آن برآیم. همچنین یاد میگیرم که از خودم دفاع کنم، بنابراین میتوانم از این فرصت استفاده کنم. به آنها در مورد لکنت آموزش دهم.
3- پذیرش
پذیرفته شدن. با این حال، راه دیگری برای راحتتر شدن با لکنت از طریق فعالیتهایی است که برای تقویت پذیرش لکنت طراحی شدهاند. پذیرش به معنای تسلیم شدن یا تنها گذاشتن کودکان برای مقابله با لکنت نیست. پذیرش یعنی کمک به افراد برای کنار آمدن با لکنت، به طوری که لکنت تاثیر منفی بر زندگی آنها نداشته باشد.
نکته مهم این است که کودکان می توانند در جهت پذیرش تلاش کنند و همزمان برای اصلاح گفتار یا رفتار لکنت خود تلاش کنند. پذیرش لکنت و تغییر گفتار اهداف متناقضی نیستند. بر خلاف CBT، رویکردهای پذیرش در درمان نیازی به تغییر افکار خود برای ایجاد راحتی بیشتر با احساسات افراد ندارند.
www.loknatiran.com
در عوض، درمانهای پذیرش، مانند درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) و رویکردهای ذهنآگاهی،افراد را دعوت میکنند تا از افکار خود آگاهتر شوند. تا تصدیق کنند که افکارشان در واقع فقط افکار هستند (و لزوماً نماینده واقعیت نیستند). یاد بگیرند که آن افکار را تحمل کنند، و در نهایت، افکار را رها کنند.
نقش درمانگر این نیست که مراجعان را متقاعد کند که افکار یا احساسات آنها اشتباه است. درعوض، درمانگران می توانند به مراجعان خود کمک کنند که به هر آنچه فکر می کنند فکر کنند و هر چه احساس می کنند احساس راحتی کنند. حتی اگر آن افکار و احساسات ناراحت کننده باشند. سپس، مراجعان می توانند یاد بگیرند که در زندگی خود به جلو حرکت کنند. و به سمت اهداف گسترده تر خود (مانند برقراری ارتباط راحت تر یا آزادتر) حرکت کنند و در عین حال با آن افکار و احساسات همزیستی کنند.
…
برای کودکانی که لکنت دارند، درسی نهایی از پذیرش این است که لکنت اشکالی ندارد و پذیرش لکنت میتواند رویارویی با چالشهایی را که لکنت به همراه دارد آسانتر کند. با پذیرش، کودکانی که لکنت دارند کمتر بخاطر لکنت خود آزار میبینند. این امر مخصوصاً برای مقابله با قلدری بسیار مهم است، زیرا غیرممکن است که کسی را در مورد ویژگیهایی که آزارش نمیدهد مورد آزار و اذیت قرار دهیم.
شما با دعوت مجدد از او به تمرکز بر افکار و احساساتش در مورد لکنت، بر حساسیت زدایی و فعالیت های بازسازی شناختی خوزه کار کردید. شما به او کمک کردید تا بفهمد که حتی اگر از این کار لذت نمی برد، خوب است که از لکنت احساس ناراحتی کند، و اشکالی ندارد که افکار نگران کننده داشته باشد.
این افکار نگران کننده فقط افکار بودند، آنها آنچه را که واقعاً اتفاق افتاده منعکس نمی کردند. خوزه حتی یاد گرفت که لکنت اشکالی ندارد. او مجبور نیست برای جلوگیری از لکنت یا تغییر لکنت تلاش کند.
گاهی اوقات، او فقط می توانست اجازه دهد لکنت اتفاق بیفتد. او متوجه شد که نگرانی زیاد در مورد لکنت در واقع مانع از توانایی او برای مقابله با لکنت می شود. زمانی که اجازه داد لکنت وجود داشته باشد، صحبت کردن برایش راحتتر بود و متوجه شد که لکنت آنقدرها هم که در ابتدا تصور میکرد ترسناک نیست.
مرحله 4: به کودکان کمک کنید تا پاسخهای قاطعانهای را به قلدری نشان دهند
کودکانی که قلدری می کنند با واکنش های منفی هدف های خود رشد می کنند. وقتی واکنشهای منفی را که دوست دارند دریافت نمیکنند، احتمالاً به سمت هدف دیگری حرکت میکنند تا این منبع قدرت را به دست آورند. برای دانش آموزانی که لکنت دارند ضروری است که آماده پاسخگویی به شیوه ای باشند که قلدری را خنثی کند و احتمال ادامه قلدری را کاهش دهد.
درمانگران میتوانند با کمک به دانشآموزانی که لکنت دارند، از این فرآیند حمایت کنند تا پاسخهای واقعی و قاطعانهای به قلدری پیدا کنند که واکنش منفی مطلوب را نشان نمیدهد. چنین پاسخ هایی به تغییر مسیر قلدر از کودکی که لکنت دارد و دور شدن از ویژگی لکنت کمک می کند.
درمانگران می توانند از طریق فعالیت های طوفان فکری به کودکان کمک کنند تا پاسخ های احتمالی را شناسایی کنند. سپس دانشآموزان میتوانند پاسخهای مختلف را از طریق فعالیتهای ایفای نقش که در محیط حمایتی اتاق درمان انجام میشوند، امتحان کنند. کودکان می توانند از نقش آفرینی مستقیم هم، (که در آن کودک نقش خودش را بازی می کند و درمانگر نقش قلدر را بازی می کند) و هم از نقش آفرینی معکوس، که در آن کودک نقش قلدر را بازی می کند، بهره مند شوند.
ایفای نقش به دانش آموزان کمک می کند تا چندین پاسخ ممکن را قبل از اینکه در موقعیت های استرس زاتر تلاش کنند، امتحان کنند. همچنین به حساسیت زدایی کودک نسبت به موقعیت کمک می کند تا زمانی که در زندگی واقعی قلدری را تجربه می کند، کمتر احساس ترس کند.بسیاری از پاسخ ها می توانند به کاهش قلدری کمک کنند. پاسخهای کودکان باید به آنها کمک کند که مسئولیت موقعیت و ارتباط خود را بر عهده بگیرند.
www.loknatiran.com
متأسفانه، پاسخ های کلامی برای کودکانی که لکنت دارند دشوار است، بنابراین این کار مستلزم تمرین است. ایجاد فرصت های زیادی برای دانش آموزان برای تمرین سناریوهای پاسخ خود، در داخل و خارج از اتاق درمان ضروری است.شاید مهمتر از همه، درمانگران باید در نظر داشته باشند که لازم نیست کودکان در هنگام پاسخ به قلدری ، دارای گفتار روانی باشند. برخی از دانشآموزان ممکن است بخواهند از تکنیکهای مدیریت لکنت یا افزایش روانی استفاده کنند، و برخی ممکن است نه. برای برخی از کودکان، عامل استرسزای زیاد و تلاش برای پاسخگویی به صورت روان ممکن است شرایط از قبل دشوار را دشوارتر کند.
اما هدف این تمرین، تمرین تکنیک ها نیست. این برای اطمینان از این است که کودکان در توانایی خود برای دفاع از خود به روش های مثبت، صرف نظر از اینکه چقدر روان هستند، اطمینان دارند. خوزه با شما به اشتراک گذاشت که نسبت به پاسخ های قبلی خود به قلدری، که شامل “نادیده گرفتن آنها” و “راه رفتن” بود، احساس خوبی نداشت. او اظهار داشت که وقتی این کار را می کند اغلب احساس خجالت می کند. زیرا گاهی اوقات وقتی می خواهد موقعیت را ترک کند، مردم او را بیشتر مسخره می کنند. او خاطرنشان کرد که پاسخهای فعلیاش «کار نمیکند» و قلدری همچنان در حال تشدید است.
مورد بعدی اینکه :
شما با خوزه در مورد چگونگی پاسخ قاطعانه تر و مناسب تر به قلدری صحبت کردید. متوجه شدید که بسیاری از پیشنهادات او از سوی دیگران (مثلاً “به قلدر در مورد لکنت آموزش دهید “) برای او طولانی تر از آن است که احساس کند. استفاده راحتتر از شیوه ها و تکنیک ها در شرایط فشار بالا ، پاسخهای کلامی و غیرکلامی دیگری که خوزه فکر میکرد به خنثی کردن وضعیت کمک میکند یا به او قدرت میدهد تا قدرت شخصیاش را بازیابد، و تأثیری را که قلدری بر عزت نفس و ارتباطات او میگذارد، کاهش میدهد، مطرح کردید.
خوزه فکر کرد که می تواند به نظرات منفی با گفتن این جمله پاسخ دهد: “بله، من لکنت دارم – چه خبر؟” یا “رفیق، واقعا؟ ” او همچنین یک پاسخ غیرکلامی را انتخاب کرد که آن را «با نگرش دور شدن» نامید. شما و خوزه بحث کردید که این انتخاب غیرکلامی باید با جملات تاکیدی قوی همراه باشد که او میتواند پس از حادثه با خود تکرار کند تا به او کمک کند به خاطر بیاورد که قلدری به خاطر لکنتش نبود، بلکه مربوط به کودکی بود که سعی داشت او را برای قلدری کردن انتخاب کند.
…
برای تقویت اعتماد به نفس خوزه در استفاده از این پاسخ ها، با استفاده از یک فعالیت ضبط ویدیویی، به نقش آفرینی و تمرین گسترده ای پرداختید. شما چندین نمونه از نقشآفرینیهای مستقیم و معکوس را ضبط کردید که در آنها خوزه پاسخهای متفاوتی داشت. با هم، ویدیوها را مرور کردید تا او بتواند پاسخهای خود را ارزیابی و تنظیم کند. هنگامی که از پاسخ های برنامه ریزی شده خود راضی بود، از ویدئوها برای آموزش والدین و معلمان خود در مورد لکنت و تجربیات خود در مورد قلدری استفاده کرد.
زمانی که خوزه از پاسخهای جدید و قاطعانهاش نسبت به قلدری اطمینان داشت، شروع به استفاده از آنها در دنیای واقعی کرد. در ابتدا، او گفت که به نظر نمی رسید کمکی کند، اما همانطور که به آن ادامه می داد، متوجه شد که به نظر می رسد دیگر، افراد دیگر علاقه ای به انتخاب او برای قلدری کردن در مورد لکنت او ندارند. این به او اعتماد به نفس داد تا در مورد لکنت خود بازتر صحبت کند و این باعث شد که به طور کلی ارتباط برقرار کند.
مرحله 5: به کودکان کمک کنید تا به همسالان خود در مورد لکنت و قلدری آموزش دهند.
همانطور که قبلا ذکر شد، قلدری کردن دیگران در مقابل افراد دارای لکنت بیش از این است که کودکی قلدری می کند و کودکی مورد آزار و اذیت قرار می گیرد. سایر بچههای کلاس («نظارهکنندگان») نیز نقش مهمی ایفا میکنند، زیرا پاسخ آنها (یا عدم پاسخ) بر تجربه کلی روزانه کودک، چه در مدرسه و چه در خارج از مدرسه تأثیر میگذارد. خوشبختانه راه های زیادی برای آموزش همسالان در مورد لکنت وجود دارد. بازتر بودن و اذعان به لکنت (مثلاً از طریق تمرینات خودافشاگری) می تواند به کودکان کمک کند به همسالان خود نشان دهند که لکنت چیزی نیست که نگران آن باشند.
کودکان همچنین میتوانند با توزیع جزوهها یا بروشورها در طول رویدادهای ویژه مانند روز جهانی آگاهی از لکنت (22 اکتبر) یا هفته ملی آگاهی از لکنت (هفته دوم اردیبهشت)، و با ارسال اطلاعات در مورد سازمانهای لکنت در رسانههای اجتماعی، لکنت را در فضای باز مطرح کنند. نظاره کنندگان صرفاً به این دلیل که لکنت یا قلدری را درک نمی کنند، به روش های مفید پاسخ نمی دهند.
…
یک راه رسمی تر برای آموزش همسالان شامل ایجاد یک “ارائه کلاسی” است. ارائه های کلاسی به کودکان این فرصت را می دهد تا حقایقی در مورد لکنت و قلدری به همسالان خود ارائه دهند. آنها همچنین به همسالانشان این فرصت را میدهند که درباره لکنت سؤالاتی بپرسند که ممکن است از پرسیدن آن هراس داشته باشند. و به آنها کمک می کند تا تأثیری را که نظرات و اعمال آنها می تواند بر کودکانی که قلدری را تجربه می کنند داشته باشد، تشخیص دهند.
ارائههای کلاسی میتوانند اشکال مختلفی داشته باشند، از جمله ارائه، بازیهای مسابقهای، نمایشها و نقشآفرینی. دانشآموزان میتوانند گزارشهای کتاب را شامل شخصیتهایی که لکنت دارند میباشد انجام دهند، یا از لکنت به عنوان موضوع تکلیف در کلاس انگلیسی یا زیستشناسی استفاده کنند. هنگامی که آنها تشخیص دادند که صحبت آشکار در مورد لکنت اشکالی ندارد، می توانند راه های مختلفی را برای آموزش دوستان و همسالان خود شناسایی کنند.
نکته دیگه اینکه:
اطلاعاتی که آنها به اشتراک می گذارند بسته به اهداف آنها می تواند متفاوت باشد. مؤلفههای رایج ارائههای کلاسی شامل حقایق و افسانهها در مورد لکنت، چه چیزی باعث لکنت میشود. (و چه چیزی باعث لکنت میشود)، افراد مشهور و غیرمعمولی که لکنت دارند، نمونههایی از رفتارهای مختلف لکنت، نمایش راهبردهای گفتار درمانی و موارد دیگر. برای کودکانی که قلدری را تجربه می کنند، ارائه کلاس درس باید شامل اطلاعاتی در مورد قلدری چیست، این واقعیت که قلدری هرگز قابل قبول نیست. دلایلی که کودکان درگیر قلدری می شوند، نقش مهم اطرافیان، و نحوه برخورد موثر با قلدری از طریق پاسخ های قاطعانه مناسب می باشد.
www.loknatiran.com
نقش درمانگر در ارائه خود ممکن است مستقیم یا غیرمستقیم باشد. بسته به آمادگی و ترجیحات مراجع. درمانگران مطمئناً نقش مهمی در کمک به کودکان در آماده سازی و تمرین ارائه های خود خواهند داشت. درمانگران همچنین باید با معلمان و والدین کلاس درس تماس بگیرند تا هدف و ارزش ارائه را توضیح دهند و یک تیم حمایتی بسازند که برای اطمینان از موفقیت کودک اختصاص دارد.
مهم نیست که دانشآموزان چه نوع آموزش همسالان را برای اجرای آن انتخاب میکنند، ضروری است که از طریق درمان به خوبی آماده شده باشند. بنابراین برای انجام این نوع فعالیتهای پیشرفته آماده خواهند بود. SLP یک بازیگر کلیدی در ایجاد محیطهای حمایتی است. که در آن دانشآموزانی که لکنت دارند میتوانند با برداشتن گامهای جسورانه برای کاهش تأثیر منفی قلدری که ممکن است بر ارتباطات آنها تاثیر بگذارد احساس راحتی کنند.
…
با وجود اینکه خوزه به طور کلی قلدری کمتری را تجربه می کرد، او همچنان نگران نگاه هایی بود که گاهی از سوی دیگران به او می شد. او همچنین گفت که برخی از همکلاسیهایی که آنها را دوست میدانست، گاهی به دانشآموزانی میپیوندند که او را آزار میدهند. او میخواست به آنها بگوید که کارهایشان چقدر او را آزار میدهد، تا شاید «بیشتر در کنار او باشند. شما و خوزه در مورد اینکه چقدر برای او مفید خواهد بود اگر سایر بچه های کلاسش بیشتر در مورد لکنت درک کنند، صحبت کردید.
شما از او پرسیدید که چگونه ممکن است این دانش را به دست آورند، زیرا دیگران واقعاً چیز زیادی در مورد لکنت نمی دانند و هیچ کس هرگز در مورد آن صحبت نکرده است. او به سرعت متوجه شد که او بهترین کسی است که می تواند در مورد لکنت به دیگران بگوید، زیرا او در این موضوع متخصص بود.
www.loknatiran.com
از طریق یک طوفان فکری، شما دو نفر راههایی را شناسایی کردید که خوزه میتواند به دیگران درباره لکنت آموزش دهد. او تصمیم گرفت که اذعان به لکنت به طور آشکارتر و توضیح مستقیم حقایق در مورد لکنت، راهبردهای مفیدی برای او خواهد بود. حالا که او یاد گرفته بود کمتر ناراحت باشد (از طریق حساسیت زدایی، بازسازی شناختی، و استراتژی های پذیرش).
خوزه تصمیم گرفت برای تکلیف انگلیسی خود یعنی ارائه یک سخنرانی آموزنده 2 دقیقه ای، ارائه ای درباره لکنت ایجاد کند. او همچنین تصمیم گرفت که ارائه را با اذعان به لکنت زبان (“خود افشاگری”) آغاز کند. و توضیح دهد که از ارائه استفاده خواهد کرد تا به همه ارائه دهد. اطلاعاتی در مورد مشکلات صحبت کردن او. در ابتدا، او از این فعالیت دلهره داشت، اما به محض پایان یافتن آن، گزارش داد که «برای او طبیعی است که لکنت را برای موضوع خود انتخاب کند. »، زیرا «بچههای دیگر درباره موضوعاتی صحبت میکنند که برایشان مهم است.
مرحله 6: آموزش والدین و دیگران درباره لکنت، درمان لکنت و قلدری
اغلب، والدین، معلمان و مدیران اطلاعات مورد نیاز خود را در مورد لکنت، درمان و قلدری برای پیشگیری موفقیتآمیز و به حداقل رساندن تأثیر قلدری برای کودکان دارای لکنت ندارند. SLP ها می توانند نقش اصلی را در رفع این نیازها ایفا کنند. آنها می توانند آموزش هایی را ارائه دهند تا به والدین کمک کنند تا لکنت را درک کنند و با این واقعیت کنار بیایند که فرزندشان لکنت دارد.
آنها می توانند آموزش هایی را به معلمان ارائه دهند تا به آنها کمک کند تا نیازهای منحصر به فرد کودکانی را که لکنت دارند و تأثیر نامطلوب شدیدی که قلدری می تواند بر این جمعیت داشته باشد درک کنند. و آنها می توانند به سایر پرسنل مدرسه آموزش بدهند تا بدانند چگونه می توانند در حمایت از کودک در کلاس درس و خارج از آن کمک کنند.
www.loknatiran.com
درمانگران می توانند به والدین کمک کنند تا بفهمند که نقش مهمی در کمک به فرزندشان در مقابله با لکنت و قلدری دارند. والدین می توانند با یاد گرفتن برخی از نشانه های کمتر آشکاری که قلدری رخ می دهد، شروع کنند. مانند زمانی که کودکان از موقعیت های اجتماعی کناره گیری می کنند. والدین فرصتی منحصر به فرد دارند تا متوجه تغییرات شوند، احساسات فرزندان خود را تأیید کنند، و به جای اینکه فوراً برای “رفع” مشکل وارد شوند، برای حل مشکلات حمایت کنند.
مهمتر از همه، والدین می توانند با ایجاد فرصت هایی برای ایجاد عزت نفس و قدرت شخصی، به او کمک کنند تا کودک خود را قلدر کند. نشان دادن پذیرش لکنت، توانایی مقابله با قلدری و کاهش تأثیر منفی قلدری را دارد. درمانگران می توانند با تأکید بر اهمیت فراهم کردن یک محیط ارتباطی مثبت برای همه دانش آموزان، به معلمان و مدیران کمک کنند تا دسترسی مثبت خود را گسترش دهند.
نکته دیگه اینکه:
این شامل ایجاد فضای مدارا و پذیرش تفاوت ها و ایجاد محیطی است که در آن قلدری هرگز قابل قبول تلقی نمی شود. آنها میتوانند یاد بگیرند که نظرات و نگرانیهای کودکان را جدی بگیرند، بهویژه زمانی که این کودکان از جمعیتهای آسیبپذیر مانند کودکان مبتلا به اختلالات ارتباطی هستند.
والدین، معلمان و سایر پرسنل مدرسه همگی بخشی از یک شبکه حمایتی ضروری برای کودکانی هستند که لکنت دارند. بدون کمک آنها، درمانگران و دانشآموزانشان که لکنت دارند ممکن است هنگام کار برای رسیدن به هدف مشترک دچار خلأ شوند. مدیریت مناسب و به حداقل رساندن قلدری در مدرسه و موقعیتهای دیگر.
شما با خوزه برای به حداقل رساندن قلدری کار کرده اید و او پیشرفت بسیار خوبی داشته است. با این حال، چیزی شما را آزار میدهد، احساس نمیکنید که مدرسه گزارشهای قلدری را به مؤثرترین شیوه مدیریت کرده است. شما به خصوص از اینکه در مورد موضوع از معلم یا سایر پرسنل مدرسه مطلع نشدید، ناامید هستید. شما آن را فقط به این دلیل کشف کردید که در مورد غیبت های مکرر او پرسیده اید، در حالی که والدینش موضوع را به مدیر و معلم رسانده بودند.
در نتیجه این رویدادها، شما تلاش های خود را برای آموزش و حمایت از خوزه، والدینش، و کسانی که در محیط مدرسه بودند گسترش دادید. تا برنامه های تیمی برای مدیریت موقعیت های چالش برانگیز مانند قلدری که ممکن است برای دانش آموزانی مانند خوزه رخ دهد ایجاد کنید.
تهیه کنندگان : فائزه مجرد ، لیلا اسماعیلی ( گفتاردرمانگران تخصصی مدرسه لکنت ایران )