لکنت حرف ر + راه های درمان این اختلال

لکنت حرف ر

لکنت حرف ر + راه درمان این اختلال

توی این مقاله میخوام در مورد اختلالی صحبت کنم که بسیاری از افراد اون رو با عنوان لکنت زبان میشناسن. خیلی از وقتها با مراجعینی صحبت میکنم که با شکایت لکنت حرف ر به کلینیک اومدن اما بعد از چند دقیقه ابتدایی جلسه ، متوجه میشم که مشکلشون اختلال تلفظ هست . اختلال تلفظ در یکسری حروف مثل (ر)،(س)،(ز)و غیره.

لکنت چیست ؟

نوعی اختلال گفتاری یا اختلال در روانی گفتار هست که باعث میشه فرد نتونه گفتاری پیوسته و روان داشته باشه و علائمی همچون تکرار، کشیده گویی و بلاک ، باعث مختل شدن جریان روان گفتار فرد میشن.

اختلال تلفظ چیست ؟

این اختلال شامل یکسری مشکلات در تولید صحیح صداهای گفتاری هست، مثلا فرد توانایی تلفظ صحیح صدای (ر) رو نداره و اون صدا رو (ل)تلفظ میکنه یا ممکنه اصلا تلفظش نکنه و هیچ جایگزینی هم براش نذاشته باشه که اصطلاحا میگیم حذفش میکنه. وهمینطور سایر صداهای گفتاری هم به همین ترتیب هستن. اما متاسفانه توی جامعه امروز ما ، حداقل در ایران ، اختلالات تلفظی و یا حتی هرگونه اختلال گفتاری رو با عنوان لکنت زبان میشناسن و عموم به اختلال تلفظ حرف (ر) به اشتباه لکنت حرف (ر) میگن.

لکنت حرف ر

نکته لکنت حرف ر

همونطور که گفتم مسئله ای که وجود داره اینه که گاهی برخی این دو اختلال رو باهم اشتباه میگیرن. حتی برخی والدین وقتی میبینن فرزندشون روی کلماتی که با صدای خاصی مثل (آ) شروع میشن گیر میکنه (لکنت میکنه) به اشتباه تصور میکنن که فرزندشون مشکل تلفظ صدای (آ) رو داره و با این شکایت مراجعه میکنن. و بعد از چند دقیقه متوجه میشیم که کودک لکنت داره.

به همین دلیل توصیه میشه به محض اینکه متوجه تفاوتی در گفتار فرزندتون نسبت به همسن و سالان نرمالش شدین ، بلافاصله به یک گفتاردرمانگر با تجربه ومتخصص مراجعه کنین تا مورد ارزیابی های تخصصی قرار بگیره و در صورت لزوم تحت درمان قرار بگیره. بزرگسالان هم بایستی نسبت به مشکلشون آگاهی پیدا کنن و به گفتاردرمانگر مراجعه کنن. مراجعه به متخصص و دریافت مشاورات اصولی و صحیح باعث میشه مشکل به وجود اومده در سریع ترین زمان ممکن حل بشه.

ویژگی خاص درمان اختلال گفتاری لکنت

بسته به سن کودک یا فرد و همچنین سایر مواردی که در جلسات ارزیابی مشخص شده ، رویکردهای درمانی خاصی انتخاب و اجرا میشه. جلسه ارزیابی جلسه ی بسیار مهمی هست و تا زمانی که برگزار نشه ، نمیشه رویکرد درمانی خاصی رو برای فرد یا کودک انتخاب کرد.

ویژگی خاص درمان اختلال تلفظ

اختلالات تلفظی معمولا دو علت دارن ، یا عضوی هستن (یعنی یک ناهنجاری در دهان ، فک ، زبان وجود داره ، ناشنوایی ، عقب ماندگی ذهنی و … هم محتمل هست ) یا علت یادگیری دارن ( یک کودک طبیعی به چندین دلیل میتونه دچار اختلال تلفظی بشه : تقلید و الگو از سایر افراد، تشویق و تحریک بزرگترها به خاطر تلفظ نادرست کودک، و گاهی هم بدون هیچ علت مشخصی) توی تمام این موارد ، اگر کودک مورد درمان قرار نگیره ، این احتمال وجود داره که این اختلال رو تا دوران بزرگسالی باخودش حمل کنه، و در دوران بزرگسالی ، درمان این اختلال به مراتب سخت تر از درمان اون در دوره ی کودکی هست. به همین دلیل درمان زودهنگام توصیه میشه چون مثل لکنت یک اختلال قابل درمان هست و هرچقدر زودتر برای درمانش اقدام بشه ، نتیجه ی بهتری حاصل میشه .

برای کسب اطلاعات بیشتر از لکنت به صفحه ی بهترین مرکز گفتار درمانی مراجعه کنید.

نویسنده : لیلا اسماعیلی گفتاردرمانگر تخصصی لکنت (مدرسه لکنت ایران)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
باز کردن چت
1
به کمک نیاز دارید؟
سلام
میتونم کمکتون کنم ؟