هدف :گفتار طبیعی با تمامی مشخصات موسقیایی در موقعیت ها و ارتباطات گوناگون است،که نیاز به رعایت این موارد دارد :

درمان لکنت زبان بزرگسالان در خانه
۱_پنهان نکردن لکنت از دید دیگران
از آغاز گرها ،جابجایی کلمات و کناره گیری از حرف زدن نباید استفاده کرد زیرا هرچه پنهان کاری کنیم بیشتر به لکنت فکر می کنیم در نتیجه بیشتر لکنت می کنیم .اگر میل به پنهان کاری باشد ،شخص نمی تواند خود را به عنوان درمان شونده معرفی کند .
یکی از راه حل ها ، عمدا لکنت کردن است .تعداد گیرها در کوتاه مدت افزایش می یابد ولی در دراز مدت روانی گفتار حاصل می شود .
قبل از ادامه مبحث به ذکر یک نکته مهم میپردازم.
درمان لکنت زبان ناشی از ترس در بزرگسالان
لکنت اختلال گفتاری هست که معمولا در دوران رشد گفتار کودک شروع میشود ، معمولا هم با یک عامل بروزدهنده همراه میشود، این عامل بروز دهنده میتواند بیماری باشد ، میتواند ترس باشد یا هر عامل دیگری ، این نکته بسیار مهم است که بدانید لکنت بر اثر ترس ایجاد نمیشود و اینکه لکنتی که بر اثر ترس بروز میابد با لکنتی که بر اثر بیماری یا تب یا … بروز پیدا میکند تفاوتی ندارد و درمان در همگی به یک شکل میباشد.
شما را به دیدن این ویدیو دعوت میکنم.
حال بیایید سایر عوامل بهبود دهنده لکنت را با هم بررسی کنیم.

۲_اجتماعی شدن
لکنت فقط در گفتار ما ظاهر نمی شود بلکه در سایر امور ما ریشه می کند که موجب ادراکات منفی می شود مثل خجالت کشیدن ،عدم اعتماد به نفس ،آشفتگی و عجله و شتاب در کارهای روزمره و…که نیاز به بودن در اجتماع و ارتباط اجتماعی برقرار کردن است .

قبل از ادامه مبحث به این سوال مهم شما پاسخ میدهم
درمان لکنت زبان بزرگسالان با داروهای گیاهی
آیا امکان پذیر است ؟
متاسفانه خیر ، زیرا در درمان لکنت ما با عملکردهای عصب شناختی مغزی سروکار داریم و داروهای گیاهی بر روی این عملکردها تاثیری ندارند، البته به عنوان مکمل درمان میشود از آنها استفاده کرد اما تاثیری به مراتب کمتر از توانبخشی گفتاری (گفتاردرمانی) از آنها انتظار میرود. ضمنا در کودکان زیر 11 سال به هیچ وجه استفاده از این داروها توصیه نمیگردد.
به ادامه مطلب میپردازیم.
درمان لکنت بزرگسال
۳_آواسازی کردن
انگشتان یک دستتان را روی حنجره قرار دهید ،اگر احساس کردید در حال ارتعاش حنجره است یعنی شما آوا سازی می کنید . (برای صداهای واکدار مثل آ او ای کاملا مشخص است ، امتحان کنید ). تن صدای خود را گاهی بالا و پایین کنید تا گفتار شما خوشایند شود .گاهی نحوه صحبت کردن مجری ها را با دقت بررسی کنید .آواسازی موجب ارتعاش تارهای صوتی می شود در نتیجه مانع اسپاسم در تارهای صوتی می شود .

۴_تنفس از طریق شکم
تا val sal va اتفاق نیفتد ،val sal vaبا مسدود کردن تارهای صوتی مانع از آواسازی می شود که با قفل شدن همزمان تارهای صوتی (حنجره)،قفسه سینه ،شکم و رکتوم اتفاق می افتد که اگر یکی را شل کنید ،سایر عضلات شل می شود ،پس اگر از طریق شکم تنفس کنیم ،قفل تارهای صوتی یا حنجره آزاد می شود .

۵_ارتباط چشمی و حرکات بدن
هنگام حرف زدن به چشم های هر یک از افراد نگاه کنید و بدنتان را حرکت دهید تا بر اوضاع مسلط باشید .

۶_مکث کردن
با تنفس مناسب تارهای صوتی به ارتعاش در می آیند و مانع تند حرف زدن می شود .
برای درمان لکنت زبان بزرگسالان چه بخوریم
مدرسه لکنت ایران تا خاموشی کامل چراغ لکنت ، همراه شماست.
گردآورنده : لیلا اسماعیلی گفتاردرمانگر تخصصی لکنت (مدرسه لکنت ایران)
صفحه اینستاگرام مدرسه لکنت ایران (کلیک کنید)