سندروم پرفکشنیسم (کامل گرایی) و پیامدهای آن

درمان لکنت | آشنایی با سندروم پرفکشنیسم یا کامل گرایی

سندروم پرفکشنیسم  (کامل گرایی چیست ؟ )  و چه تبعاتی دارد؟

 

آیا تا حالا نام سندروم پرفکشنیسم به گوشتان خورده است ؟

آیا در زندگی‌تان نیازمند موفقیت‌های خیلی بزرگ هستید تا احساس خوبی نسبت به خود داشته باشید؟

هنگامی‌که هدفی همچون درمان لکنت دارید و در زمان مشخص شده توسط خودتان ، موفق به انجام آن نمی‌شوید احساس می کنید به درد نمی خورید؟

آیا همیشه به بهترین بودن  و بی نقص بودن فکر می‌کنید؟

اشتباهات خود را نمی توانید فراموش کنید و برایتان تبدیل به یک عقده/خاطره همیشگی می شود؟

وقتی اشتباهی می کنید،یا با وجود تلاشهایتان برای جلوگیری از لکنت ، بازهم لکنت میکنید ،بسیار خجالت می کشید؟

 

اگر جواب شما به هر پنج سوال بالا مثبت است، شما هم ممکن است مانند خیلی از آدم ها دچار یک مساله روان شناختی باشید: پرفکشنیسم یا کامل گرایی یا کمال گرایی افراطی

این گونه افراد با چهار مشکل اساسی در کار و زندگی خود روبرو هستند:

  • الگوی رفتار اجتنابی دارند:  مخرب ترین پیامد کامل گرایی این است که از مسوولیت ها و موقعیتهایی که ما را در معرض ارزیابی قرار می دهد فرار می کنیم.  برای مثال به بهانه های مختلف به میهمانی نمیرویم چون ممکن است از ما سوال بپرسند و ما لکنت کنیم.
  • ترس همیشگی: ما همیشه وحشت بیش از اندازه از شکست و خراب شدن کارها داریم به همین خاطر همیشه در عذابیم و در ضمن برای انجام کارها خیلی با وسواس و با تاخیر شروع می کنیم. در ضمن همیشه ترس از انتقاد دیگران در جان ما ریشه دارد. برای مثال برای درمان اقدام نمیکنیم چون ممکن است در ذهنمان این سوال وجود داشته باشد که اگر درمان را شروع کردم و نشد چه ؟ اگر درمان نشدم دیگران چه میگویند ؟
  • سرزنش درونی همیشگی: همیشه خود را به خاطر از دست رفتن فرصت ها و اشتباهات سرزنش می کنیم. برای مثال شاید این جمله برایتان آشنا باشد که ای کاش همان موقع که کودک بودم برای درمانم اقدام میشد.
  • تک بعدی شدن: اگر کامل گرا باشیم چون میخواهیم کارمان را با دقت کامل و بدون هیچ عیب و نقصی انجام دهیم آنقدر خود را مشغول یک جنبه از زندگی مان میکنیم که از دیگر جنبه ها باز می مانیم. دکترایی را در نظر بگیرید که به بالاترین مدارج علمی رسیده است اما ناتوان است از اینکه برای درمان لکنت خفیف خود اقدامات اصولی انجام دهد.

 

تجویز راهبردی در پرفکشنیسم :

 

همه ما کمابیش در معرض کامل گرایی هستیم. لذا باید به راه های رهایی از این ناهنجاری مسلط باشیم. برای مهار و درمان کامل گرایی این 5 رویکرد قابل توصیه است:

  • ارزشمند بودن خود را در گرو تحقق کامل اهداف تان ندانید. به خودتان یادآوری کنید که ارزشمندی یک فرد به شخصیت و منفعتی است که برای دیگران دارد و نه تحقق کامل اهداف.
  • خود را به پیشرفت گرایی (در برابر کامل گرایی یا سندروم پرفکشنیسم ) عادت دهید.
درمان لکنت | آشنایی با سندروم پرفکشنیسم یا کامل گرایی
درمان لکنت | آشنایی با سندروم پرفکشنیسم یا کامل گرایی

فرد کامل گرا یا همان فردی که به سندروم پرفکشنیسم دچار است ، به خاطر داشتن ذهنیتی ایده آل، اقدامات و گام های کوچک برای رسیدن به اهدافش را نادیده می گیرد و تصورش براین است که حتما باید یک اقدام بزرگ(درمان کامل لکنت ) انجام دهد تا خود را موفق بداند. بنابراین تا مدتی هر شب به کارهای خوب و مثبتی که درطول روز انجام داده اید فکر کنید  (مثل موقعیت هایی که در آنها موفق به کنترل لکنت شده اید ) و با خود تکرار کنید که هیچ فرد موفقی یک شبه یک اقدام بزرگ انجام نداده است.

راه های اجتناب از لکنت

  • تبدیل کردن منتقد درونی به یک مربی دلسوز

پیشنهاد مطالعه :

چرا من این احساسات را دارم؟

 

کامل گرایان دارای یک منتقد درونی قدرتمند هستند که همه گفتگوهای درونی آن ها را کنترل می کند. دائما اشتباهات و خطاهای آنها را گوشزد و سرزنش میکند. هر بار که منتقد درونی خودتان شروع به صحبت کرد بگویید باشد!

راه حل مدنظر شما چیست برای اینکه بهتر شوم، با همین سوال نقطه کانونی گفتگوها از انتقاد به مربی گری تغییر پیدا می کند. اگر این سوال را نکنید او (منتقد درونی)  تا فردا صبح به شما سرکوفت خواهد زد برای اینکه چرا  در آن موقعیت خاص لکنت کردید و روان صحبت نکردید.

  • گاهی اوقات عمدا کارهایتان را ناقص انجام دهید. تا متوجه شوید که اگر کاری ناقص باشد آسمان به زمین نخواهد آمد. اولش سخت است اما برای رهایی از کمال گرایی افراطی خیلی تمرین خوبی است.
  • قوانین سنگی را به قواعد ژله ای تبدیل کنید

مثلا با خود شرط کرده اید که دیگر شیرینی نخورید اگر خوردید به جای اینکه سه ساعت خود را سرزنش کنید نیم ساعت پیاده روی کنید.

 

مدرسه لکنت ایران تا خاموشی ابدی چراغ لکنت ، در کنار شماست …

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
باز کردن چت
1
به کمک نیاز دارید؟
سلام
میتونم کمکتون کنم ؟