لکنت زبان

مدرسه مجازی لکنت زبان اولین مدرسه ای است که با هدف افزایش آگاهی رسانی جمعی و ارائه بهترین و معتبر ترین درمان های علمی توسط تخصصی ترین گفتار درمانگران لکنت ایجاد شده است. با ما چراغ لکنت را برای همیشه خاموش کنید. جهت ثبت نام و مشاوره رایگان با ما در تماس باشید.

در این مقاله قصد داریم آموزش لکنت زبان و روش های درمان لکنت زبان برای کودکان و بزرگسالان را به صورت صفر تا صد آموزش دهیم تا آخر مقاله با ما  همراه باشید.

درمان لکنت

درمان لکنت زبان در کودکان

مدرسه لکنت

درمان لکنت زبان برای بزرگسالان

انواع لکنت

درمان لکنت زبان در مشهد و سایر شهر ها

لکنت زبان یک اختلال گفتاریه که معمولا بین سنین 2 تا 6 سالگی در بچه هایی که حرف زدن رو یادگرفتن شروع میشه، و ما اون رو ممکنه به اشکال مختلفی ببینیم مثل:

– تکرار صدای اول کلمات (2 تا یا بیشتر)، تکرار کلمات یک بخشی (2 تا یا بیشتر)، تکرار کلمات دو یا – چندبخشی (3 تا یا بیشتر) همراه با تنش و فشار در هنگام حرف زدن.

– کشیده گویی صدای اول کلمات (0.5 ثانیه یا بیشتر).

– حالت قفل کردن روی شروع کلمه که ممکنه باصدا یا بی صدا باشه و ما تنش و تقلا رو موقع بیان کلمه در چهره کودک به وضوح میبینیم.

– عوض کردن کلمه هایی که کودک فکر میکنه روی اونها لکنت میکنه.

– جایگزینی کلماتی که به نظرش سخت میان با کلمات آسونتر.

– سکوت کردن و حرف نزدن توی موقعیت های مختلف به دلیل اینکه ممکنه لکنت پیش بیاد.

– استفاده مکرر از یکسری شبه کلمات خاص مثل ( که ، ها ، آم و …) که ما بهشون میگیم «به میان اندازی» ما بین جملاتش که معنی جمله ش رو تغییر میده و یا ممکنه تغییر نده ولی ما میدونیم که لزومی به استفاده از این شبه کلمات در جمله ش نداره ولی میخواد از لحظه فشار لکنت خلاص بشه.

شروع لکنت در کودکان تحت تاثیر چیست؟

شروع لکنت تحت تاثیر رشد مهارتهای ارتباطی بچه ها ، هیجانات و شناخت اونهاست. خیلی از این بی ثباتی ها و تظاهرات لکنت توسط الگوهای یادگیری فردی، شخصیتی و سرشتی تعیین میشن. لکنت اغلب یک پایه ی ارثی داره و اون چیزی که به ارث رسیده، طرز سازماندهی مغز کودک برای گفتار و زبانه. مثلا ممکنه ارتباطات یا راه های عصبی مربوط به صحبت کردن ، کمتر رشد یافته باشن. یا ممکنه راه های عصبی مربوط به صحبت کردن خیلی راحت به وسیله ی یک جریان یا فعالیت هیجانی ، تخریب بشن. و سن شروع لکنت هم همونطور که میبینیم دقیقا وقتی هست که خیلی از فشارهای معمول اوایل کودکی توی همین سن وجود داره، مثل رشد سریع خزانه واژگانی و نحوی بچه ها و همچنین یادگیری خیلی سریع اونها در زمینه های مختلف. بعد از اینکه لکنت شروع میشه ، عکس العمل هایی که بچه ها موقع لکنت کردن یادمیگیرن ، نقش مهمی رو توی شدت گرفتن یا شدت نگرفتن لکنت ایفا میکنن. حتی واکنش والدین و مراقبین و اطرافیان کودک هم نسبت به لکنت ، میتونه توی این امر دخیل باشه.

خبر خوب اینکه اغلب کودکانی که لکنت میگیرن(حدودا 75 درصد) ، در 6 ماه ابتدایی شروع لکنتشون ، خود به خود خوب میشن و این مسئله توسط تحقیقات علمی هم ثابت شده . 25 درصد باقیمانده که 6 ماه از شروع لکنتشون گذشته و بهبودی خودبخودی پیدا نکردن رو با عنوان لکنت پایدار میشناسیم ، به این معنی که حتما باید تحت درمان های اصولی و صحیح گفتاردرمانی قرار بگیرن تا بهبودی پیدا کنن و در غیر این صورت ، لکنت ممکنه تا بزرگسالی همراهشون باقی بمونه . در لکنت پایدار ، یک تلاش درمانی متمرکز مورد نیازه ، گفتاردرمانگر متخصص در زمینه لکنت ، والدین ، مراقبین ، و خود کودک و همچنین در صورت نیاز سایر متخصصین با کمک و همکاری با هم میتونن لکنت رو بهبود ببخشن.

مدرسه لکنت ایران

مدرسه لکنت ایران اولین مدرسه مجازی و حضوری است که در ایران دایر شده است. شما می توانید در این مدرسه هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین درمان خود را شروع کنید. فرقی ندارد که از کدام شهر باشید مدرسه ما در تمامی شهر های ایران بهترین درمانگران را دارد که به شما کمک می کنند چراغ لکنت را برای همیشه خاموش کنید.

شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد. آیا درمان آنلاین برای لکنت جواب می دهد؟

با اینکه دو سال از شروع کرونا گذشته است و فرهنگ سازی های زیادی صورت گرفته است هنوز هم شما عزیزان دغدغه دارین آنلاین جواب می دهد یا خیر؟

برای این که پاسخ سوال خود را بهتر بگیرید فیلم را تماشا کنید.

درمان لکنت

اگر شما هم جزو افرادی هستید که خود یا نزدیکان خود دارای لکنت است حتما با خود می پرسید، آیا لکنت زبان من قابل درمان است؟ آیا من برای همیشه با این بیماری باید دست پنجه نرم کنم؟ آیا کودک من می تواند از پس این بیماری برآید و آن را شکست دهد؟ ما اینجا هستیم تا پاسخ تمامی سوال های شما را بدهیم.

لکنت یک عارضه گفتاری و ارتباطی است. با وجود اینکه اسم لکنت، لکنت زبان است ولی به هیچ عنوان یک مشکل زبانی و گفتاری به حساب نمی آید. لکنت زبان فقط یک عارضه شرطی شده ارتباطی است به این معنی که در شرایط خاص ارتباطی شخص دچار آشفتگی ذهنی می شود. که طی این فرایند شخص وادار به واکنش هایی می شود که یکی از آن ها عمل لکنت کردن است. درمان های شایعی برای لکنت زبان وجود دارد که ما به چند مورد از آن می پردازیم.

گفتار درمانی:

گفتار درمانگر با مشاهده و تحلیل وضعیت گفتاری کودک و محیط خانواده اش سعی می کند محیط ایده آلی را فراهم کند که به رفع لکنت کمک می کند. شیوه ای را آموزش می دهد که در آن کودک کم ترین میزان لکنت را داشته باشد، و بعد از ارزیابی تکنیک های درمانی موثر را چه برای کودکان و چه برای بزرگسالان برنامه ریزی می کند. شما با رعایت تکنیک هایی که توسط درمانگر به شما ارائه شده است در هنگام صحبت کردن می توانید روند درمان خود را افزایش دهید. اگر به دنبال یک روش مطمئن و عالی برای لکنت زبان هستید ما به شما گفتار درمانی را پیشنهاد می کنیم.

دارو درمانی:

برای درمان لکنت زبان در کودکان هیچ دارویی وجود ندارد. در بزرگسالان تاثیر هیچ دارویی بر روی لکنت به اثبات نرسیده است و دارو درمانی در برخی از آن ها فقط به حذف اضطراب ناشی از لکنت کمک کرده است.

طب سنتی و تغذیه:

شاید شما هم شنیده باشید که برای درمان لکنت زبان می توان از طب سنتی و تغذیه استفاده کرد و آن را درمان یا بهبود بخشید. اما قابل به ذکر است که هیچ گونه مورد ثابت شده ای در مورد موثر بودن این دو روش وجود ندارد.

روان درمانی:

روان درمانگران جزئی از تیم توانبخشی درمان لکنت هستند. که در صورت نیاز و ارجاع فرد بزرگسال دارای لکنت یا والدین کودک دارای لکنت به روانشناس توسط گفتار درمانگر است. با مشورت های روان درمانی به درمان و کشمکش های عاطفی و اختلالات روان عصبی که باعث لکنت شده است میپردازند.

مدرسه لکنت

مدرسه مجازی لکنت زبان آماده پشیبانی و مشاوره رایگان برای شما دوستان عزیز است. جهت سوال از گفتار درمانگران مدرسه لکنت کافی است با ما تماس بگیرید.

درمان لکنت زبان در کودکان

درمان لکنت زبان در کودکان باید توسط گفتار درمانگر صورت بگیرد. مدرسه لکنت زبان به صورت تخصصی در این حرفه فعالیت دارد. شما می توانید به صورت مجازی فرزندان خود را در این مدرسه ثبت نام کنید و آرامش را به فرزندان خود هدیه دهید.

والدینی که در این شرایط قرار گرفته اند و طرز برخورد صحیح را با فرزندان خود نمی دانند بهتر است قبل از مراجعه به یک درمانگر از این اطلاعات آگاه شوند.

طرز برخورد با فرزندان لکنت زبان

1.از فرزند خود نخواهید قبل از حرف زدن فکر کند یا نفس بکشد.

2.فضای آرامبخشی در منزل برای فرزندانتان ایجاد کنید.

3.وسط حرف زدن فرزندانتان نپرید و او را مجبور نکنید که حرفش را تمام کند.

4.والدین باید تماس چشمی را با فرزندان خود هنگام صحبت کردن حفظ کنند و جای دیگری را نگاه نکنند.

5.والدین نباید بخواهند از فرزندان خود دقیق صحبت کنند، بگذارید حرف زدن برای فرزندانتان لذت بخش و جالب باشد.

انواع لکنت در کودکان

همانطور که می دانید لکنت زبان یک اختلال گفتاری است که ممکن است در هر سنی رخ دهد. شرح انواع لکنت :

1.لکنت رشدی:

رایج ترین نوع لکنت می توان گفت لکنت رشدی است. معمولا کودکان بین حدود سنی 2 الی 6 سالگی دارای این نوع از لکنت می شوند. برخی از تحقیقات نشان داده است کودکان پایین تر در سنین 1.5 و کودکان بالاتر از 12 سالگی دچار این نوع از لکنت شده اند اما به طور معمول بین همان 2 الی 6 سالگی اتفاق می افتد. درمان این نوع از لکنت توسط گرفتار درمانگر صورت می گیرد. اگر در کودکی لکنت رشدی درمان نشود و فرد بزرگ سال شود و هنوز لکنت داشته باشد می توان گفت دارای لکنت رشدی شده است.

2.لکنت نوروژنیک(عصب زاد):

این نوع لکنت بر اثر بیماری و آسیب نوروژنیک اتفاق می افتد. معمولا این نوع از لکنت بعد از سنین کودکی پیش می آید که معمولا علت آن تومور، سکته، مسمومیت دارویی و …..است. برای تشخیص این لکنت باید تاریخچه کاملی در فرد انجام شود و با عرض یابی مستقیم و تست های عصب شناسی این بیماری تشخیص یابد. اگر برای گفتار درمانگر این شک به وجود آید فرد دارای لکنت نوروژنیک است باید آن را به یک متخصص مغز و اعصاب معرفی کند تا درمان های دارویی در کنار گفتار درمانی انجام شود تا فرد بهبود یابد.

3.لکنت سایکوژنیک(روان زاد):

این نوع از لکنت در بزرگ سالی اتفاق می افتد . مشخصه اصلی آن این است که بعد از یک دوره طولانی پر استرس و یا وقوع یک اتفاق و یا حادثه ای ناگوار در شخص ایجاد می شود. اگر برای گفتار درمانگر مشخص شود که نوع لکنت روان زاد است آن را به یک روان شناس بالینی ارجاع می دهد تا در کنار گفتار درمانی شخص بهترین نتیجه را بگیرد.

 

لکنت زبان

درمان لکنت زبان بزرگسالان

یکی دیگر از موضوع هایی که می خواهیم به آن بپردازیم درمان لکنت زبان بزرگسالان است. برای درمان لکنت زبان بزرگسالان در قدم اول درمانگر باید تشخیص دهد که فردمبتلا به کدام نوع از لکنت است. بعد از شناخت نوع لکنت درمانگر با ارائه بهترین روش نسب به نوع لکنت روند درمان را شروع می کند. قابل به ذکر است که درمان لکنت در کودکان زمان کوتاه تری را طی می کند نسبت به لکنت بزرگسالان ، پس بزرگسالان با صبر بیشتر و انگیزه کافی می توانند روند درمان خود را طی کنند و به نتیجه مطلوب خود برسند.شما در هر سنی که باشید می توانید لکنت زبان خود را درمان کنید و روابط اجتماعی و اعتماد به نفس خود را افزایش دهید پس نگران این موضوع نباشید. عواملی که باعث می شود بزرگسالان به لکنت زبان دچار شوند شامل : عوامل ژنتیکی و وراثت، عوامل رشدی نوعی از لکنت است که شخص از زمان کودکی به این اختلال دچار می شود و ممکن است تا زمان بزرگسالی با آن شخص همراه باشد و عوامل محیطی است.

اهداف واقعی درمان لکنت در بزرگسالان:

1.رسیدن به روانی گفتار.

2.کاهش بسامد وقوع لکنت.

3.کاهش تقلا در لحظات لکنت.

4.کاهش اجتناب از موقعیتها و افراد و حتی کلمات.

5.تقویت مهارت ارتباط موثر.

حال با خود می پرسید برای رسیدن به این اهداف و اتمام لکنت زبان به چه عواملی نیازمند هستیم:

1.افزایش اعتماد به نفس .

2.تقویت مهارت جرات ورزی.

3ایجاد تغییرات مثبت در افکار و نگرش های افراد.

مدرسه لکنت ایران به شما کمک می کند که تمام این عوامل را به دست آورید. ما پذیرای کمک به شما دوستان عزیز هستیم، با ما چراغ لکنت را برای همیشه خاموش کنید.

چگونه لکنت زبان را درمان کنیم؟

این سوال معروف همیشه از ما پرسیده می شود: چگونه لکنت زبان را درمان کنیم؟ ما برای شما راهکار هایی داریم که در کنار درمان به شما کمک می کند تا روند درمان سریع تری داشته باشید.

1. مقدار زیادی انگیزه داشته باشید:

بدون داشتن انگیزه کافی، شما از اواسط راه پا پس می کشید و یا تمرینات رو با جدیت کافی انجام نمی دهید. پس می توان گفت داشتن انگیزه یکی از اصلی ترین ملاک های درمان لکنت می باشد.

2. مقدار زیادی نظم داشته باشید:

بدون داشتن نظم در انجام تمرینات، تاثیر تمرینات بسیار کاهش می یابد. پس در قدم بعدی نظم را در کارهایتان فراموش نکنید.

3. مقدار زیادی صبر و حوصله داشته باشید:

بدون داشتن صبر کافی، دوره درمان را قبل از به پایان یافتن ترک می کنید و این موضوع اصلا خوب نیست. زیرا شما هم انگیزه خود را برای بهبودی از دست می دهید و هم به دنبال درمان نمی روید پس صبور بودن در این راه یک ملاک مهم می باشد.

4. داشتن یک همراه خوب :

همراه خوب اعم از درمانگر متخصص و حرفه ای، یک خانواده ی همراه، دوست همراه، همسر همراه و ….. برای درمان لکنت زبان در این مسیر واجب است.

5. مقدار زیادی جدیت:

جدی و پیگیر نبودن در روند درمان، باعث کند شدن حرکت شما در اواسط راه درمان لکنت می شود. پس با جدیت تمام دوره درمان لکنت خود را شروع کنید تا به نتیاج مطلوب خود برسید.

6. مقدار زیادی بی توجهی ( نسبت به حرف های منفی دیگران):

دیگران به جای شما نبودند و نیستند و آگاهی چندانی از روند درمان لکنت و حتی تجربیات گذشته شما ندارند. پس شما در این مسیر درمان باید نسبت به حرف های منفی دیگران هیج واکنشی نشان ندهید و درمان خود را ادامه دهید.

7. به میزان کافی زمان بگذارید:

زمان گذاشتن خیلی زیاد، شما را در این مسیر خسته نمی کند و زمان گذاشتن خیلی کم، تمرینات را بی نتیجه می کند.

به دنیا خوب نگاه کن.

دنیا پر از فرصت هایی است که فقط منتظر توست

بپا خیز

و از فرصت های جدید استفاده کن.

با ما چراغ لکنت را در بهترین مرکز گفتار درمانی  خاموش کنید.

درمان لکنت زبان ناگهانی در کودکان

درمان لکنت زبان ناگهانی در کودکان : لکنت زبان ناگهانی در کودکان ممکن است به دلایل روانشناختی مانند ترس زیاد، استرس، وحشت زدگی در کوکان پیش بیاید. والدین با رفتار های درست خود با فرزندانشان می توانند لکنت ناگهانی را درمان و یا کنترل کنند. رفتار هایی که والدین باید انجام دهند:

1. والدین رفتار های غیر قابل پیش بینی و زور گویانه نداشته باشند:

والدین در دوران کودکی، برای فرزندانشان همه چیز هستند و هم از لحاظ معنوی به حضور، عشق و حس امنیتی که والدین برایشان فراهم می کنند احتیاج دارند.

2. والدین نباید فقط به نیاز های فیزیکی فرزندشان اهمیت دهند:

گاهی والدینی که هیچوقت داشتن اعتماد به نفس را به فرزندانشان یاد ندادند، می گویند فرزندم اعتماد به نفس ندارد. و در نظر نمیگیرند که اعتماد به نفس ساختنی است و نه غریزی.

3. والدین نباید همیشه در حال کنترل کردن فرزندشان باشند:

بعضی از والدین از همان ابتدای کودکی به تمام تصمیمات کودکشان احاطه دارند، از لباس گرفته تا انتخاب رشته تحصیلی این مسئله باعث می شود کودک هیچوقت احساس استقلال را بدست نیاورد.

4. والدین نباید معتاد باشند:

از ویژگی های فرزندان والدین معتاد ناامنی روانی، تزلزل شخصیتی ، خشم شدید می باشد.

5. والدین باید همیشه به دنبال افزایش اگاهی باشند:

در زمانه ای که علم هر روز در حال پیشرفت است، ثبات معنایی ندارد حتی اگر آب هم راکد بماند می گندد.

مدرسه لکنت

تمرینات لکنت زبان بزرگسالان

همان طور که قبلا گفتیم شما می توانید به کمک دارو درمانی، گفتار درمانی، دستگاه های الکترونیکی و ….. لکنت را درمان کنید. اما یک سری تمرینات وجود دارد که به شما در روند درمان کمک می کند. چند نمونه از تمرینات لکنت زبان بزرگسالان:

  1. یکی از تمریناتی که می توان نام برد تمرین صحبت کردن با دیگران می باشد. شما می توانید با خانواده خود و دوستانتان صحبت کردن را تمرین کنید این گونه هنگام صحبت کردن با افراد استرس کم تری دارید و اعتماد به نفس بیشتری در صحبت کردن پیدا می کنید.
  2. صدای خود را در هنگام صحبت کردن ضبط کنید و کلماتی که به سختی می توانید آن ها را بیان کنید را بشناسید و آن ها را بیشتر تمرین کنید.
  3. یکی دیگر از راه هایی که می تواند به شما کمک کند آهسته صحبت کردن می باشد و در صحبت کردن خود عجله نداشته باشید.
مدرسه لکنت

8 دیدگاه دربارهٔ «لکنت زبان + صفر تا صد در مورد لکنت زبان و درمان قطعی آن»

    1. سلام ، معمولا در سنین کودکی اگر برای درمان اقدام بشه ، احتمال نتیجه گرفتن از درمان به شرطی که درمان صحیحی ارائه بشه بالای 95 درصد توسط مقالات و تحقیقات مختلف تخمین زده شده ، هر چقدر از شروع لکنت بیشتر بگذره این درصد کمتر میشه تاجایی که تحقیقات مختلف نشون داده که درمان لکنت در بزرگسالان تا حدود 50-60 درصد امکان پذیره چون خیلی از بزرگسالان درمانشون رو از اواسط راه رها میکنن. البته این درصدها کلی هست، تجربه ثابت کرده که هر فردی با هر سنی برای درمان لکنت مراجعه کنه و دوره درمانش رو تکمیل کنه میتونه نتیجه بگیره. موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
باز کردن چت
1
به کمک نیاز دارید؟
سلام
میتونم کمکتون کنم ؟