راهکارهای افزایش اعتماد به نفس کودک دارای لکنت
سلام دوستان عزیزم ، توی این مقاله میخوایم با هم بررسی کنیم و ببینیم چه عواملی باعث میشه که کودک دارای لکنت زبان ما ، اعتماد به نفسش کم بشه و باید چه اقداماتی انجام بدیم تا اعتماد به نفس از دست رفته کودک رو تا حدودی بهش برگردونیم. لطفا تا انتهای این مقاله با من همراه باشین.
نکات مهم
لازمه بدونیم که اعتماد به نفس بچه ها از محیطی که توش زندگی میکنن و کیفیتی که بین رابطه شون با والدینشون وجود داره شکل میگیره . پس فقط لکنت به تنهایی نمیتونه باعث کاهش اعتماد به نفسشون بشه . من به عنوان درمانگر تخصصی لکنت ، بچه های زیادی رو دیدم که با وجود لکنت ، خیلی زیاد صحبت میکنن و اصلا لکنت نمیتونه باعث بشه تا اونها کمتر صحبت کنن و یا خودشون رو یک گوینده ی دارای نقص فرض کنن. پس چی میشه که بعضی از همین بچه ها به واسطه ی لکنت ، اعتماد به نفسشون اینقدر کاهش پیدا میکنه
یک نگاه دقیقتر داشته باشیم
وجود یکسری تجربه ها ، توی کاهش اعتماد به نفس ، خیلی مهمه…
بچه ها از والدینشون الگو میگیرن ، پس اگر ما والدین بی اعتماد به نفسی باشیم ، مشخصه که فرزندمون هم دچار این مشکل میشه.
دیگه چه مواردی ؟
- اگر ما والدین مدام در حال مقایسه کردن فرزندمون با بقیه همسن و سالانش یا حتی سایر بچه هایی که در اطرافمون هستن باشیم…
- اگر به کودکمون اجازه ندیم تا در موارد لازم ، خودش تصمیم بگیره و برای انجام کارهاش فکر کنه ، و اجازه ندیم کارهایی که تواناییش رو داره به صورت مستقل انجام بده…
- اگر برای کارهایی که به درستی انجام میده ، تشویقش نکنیم و فقط انگشتمون رو بذاریم روی کارهایی که نمیتونه انجام بده (مثلا لکنت کردن) و همش بهش تذکر بدیم…
- اگر مجبورش کنیم که به بقیه بچه ها نگاه کنه و از اونها تقلید کنه…
- اگر بیشتر از تواناییش بهش فشار بیاریم
- اگر رهاش کنیم و کلا کاری به کارش نداشته باشیم یا حتی برعکس ، محدودش کنیم یا همش کنترلش کنیم…
- اگر همش ازش انتقاد کنیم…
- و…
بله همه این موارد و موارد دیگه ای که قطعا تا اینجا تونستین حدس بزنین چیا هستن ، باعث کاهش اعتماد به نفس کودک ما میشن. خب حالا راهکار چیه ؟

راهکارهای افزایش اعتماد به نفس کودکان دارای لکنت
اولین راهکار دونستن این نکته ست که : اساس به وجود اومدن اعتماد به نفس در بچه ها ، احساس عشق و تایید بدون قید و شرطیه که بچه ها از والدینشون میگیرن . ( به صورت خلاصه ، شما باید نسبت به لکنت کودک کاملا بی اعتنا باشین طوری که کودک متوجه بشه شما اون رو چه با لکنت چه بی لکنت دوست دارین ). پس طوری وانمود نکنین که کودکتون احساس کنه چون لکنت میکنه ، از عشق شما بهش کم شده…
دومین راهکار
تا زمانی که لکنت مهمون شماست و کودک تحت درمانه ، سایر توانایی های کودکتون رو براش بزرگ کنین و به خاطرشون تشویقش کنین ، چرا ؟ چون کودک نباید احساس کنه همه چی در گرو روان صحبت کردنشه…
راهکار سوم
توی خونه، علاوه بر انجام تمریناتش ، گاهی بهش وظایفی رو بدین (مثل کارهای خونه) که متناسب با تواناییش باشه و بابت انجام اونها و همکاری با شما ، تشویقش کنین.
راهکار چهارم
فرصت هایی رو فراهم کنین که توی بازی یا مسابقه ، کلی بهش خوش بگذره و از شما ببره.
و راهکار پنجم اینکه
وقتی با لکنت صحبت میکنه ، هرچقدر هم که طول بکشه ، باز هم با مهربانی تا انتهای صحبتش به حرفش گوش کنین و تماس چشمیتونو باهاش قطع نکنین و به حرفاش توجه کافی رو بکنین و اگر سوالی از شما میپرسه ، با طمانینه جوابش رو بدین.
به امید موفقیت در مسیر درمان لکنت در بهترین مرکز گفتار درمانی.
نویسنده مقاله : لیلا اسماعیلی گفتاردرمانگر تخصصی لکنت (مدرسه لکنت ایران)
بسیار عالی و مفید سپاسگزارم، موفق باشین🌹
زنده باشین ، ممنون از توجهتون 😍❤️
خدا خیرتون بده خانم دکتر عزیز و دوست داشتنی
زنده باشین عزیزم 😍❤️