کتاب درمان لکنت : متاسفانه یک کتاب واحد برای درمان کامل لکنت در همه سنین وجود نداره چون روشهای درمانی در هر سنی با سنین دیگه کاملا متفاوته. البته کتابهایی وجود دارن که اطلاعات شما رو در رابطه با لکنت افزایش میدن، مثل کتاب : دیگر لکنت نکنید، نوشته ی دکتر مارتین اشتوارتز و ترجمه ی مسعود بابازاده، اما اینکه با خوندن کتاب ، بتونین لکنت رو به صورت کامل درمان کنین، متاسفانه امکانپذیر نیست. نه فقط در ایران بلکه در هرجای دیگه دنیا. چون درمان لکنت شامل بهبود جنبه های مختلفی هست. در اینجا چند کتاب خوب معرفی میکنم تا برای درمان جنبه های روانشناختی و رفتاری لکنت بتونین ازشون کمک بگیرین. چند کتاب هم معرفی میکنم تا بهتون در خوددرمانی کمک کنه .
کتاب موفقیت ها و شکست ها در درمان لکنت
نوشته فریبا یادگاری
این كتاب ، گزارشی هست از تاریخچه مطالعاتی که درمورد لكنت در آمریكا صورت گرفته، همچنین اشاره داره به شكستها و موفقیت هایی در درمان لكنت که در سنین مختلف دختر و پسر در آمریكا انجام شده .
توی این درمانها، روشهایی برای سرعت گرفتن بهبودی معرفی شده، اما توی بعضی از موارد هم روش درمان موثر نبوده و با شكست مواجه شده.
بعضی از موضوعات كتاب : معیارهای موفقیت و شكست، رابطه اولیه درمانگر و مراجع، ایمان به موفقیت نهایی، درمانگر از نگاه افراد دارای لكنت چگونه باید باشه، قرارداد بین فرد دارای لكنت و درمانگر، تاثیر فرد دارای لكنت روی درمانگر، درخواست های فرد دارای لكنت از درمانگر، و ترس های درمانگر.
کتاب درمان لکنت کودکان
ترجمه اکرم اکرمی
به دلیل تخصصی بودن درمان لکنت کودکان ، کتابی وجود نداره که روش های درمانی لکنت کودک رو معرفی کنه اما این کتاب بسیار کتاب مفیدی هست.
اگر روش درمانی درستی برای بهبود لکنت کودک انتخاب نشه، تأثیر منفی پایدار زیادی از لحاظ روانی روی شخص و ارتباطش با دیگران میذاره. با بروز چنین مشکلی، والدین باید به بهبود هر چه زودتر لکنت اهمیت بدن. اونها که شاهد سختی صحبت کردن و اضطراب فرزندشون هستن، خودشون هم دچار اضطراب میشن و آرزو میکنن هر چه زودتر یک راه حلی برای رفعش پیدا کنن. طی چندین سال تجربه ای که از کار با کودکان دارای لکنت کسب کردم، والدین همیشه سؤالات و مشکلات مشابهی رو مطرح کردن.
هر خانواده ای فکر میکنه مشکلش کاملا متفاوت از بقیه ست. متأسفانه در این دوره سخت پاسخ های روشن و قطعی زیادی برای والدین وجود نداره.
هدف این کتاب در وهله اول اینه که والدین رو با مراحل رشد گفتار و زبان آشنا کنه، چون برای درک عواملی که در ایجاد لکنت نقش دارن، شخص باید با ساز و کار تکلم آشنا بشه تا موقع بروز لکنت بدونه نقص و اشکال از کجاست. به این ترتیب میشه مشکل رو تشخیص داد و با انتخاب یک روش درمانی مناسب از شدت اضطراب و نگرانی کودک و والدینش کم کرد.
دومین هدف کتاب اینه که به والدین کمک کنه تا بهترین روش رو برای کمک کردن به فرزندشون انتخاب کنن. شناخت امکانات موجود و انتخاب مؤثرترینشون عامل دیگه ای هست که از نگرانی والدین کم میکنه و به کودک کمک میکن.
و سومین هدفش هم اینه که والدین با رفتارهایی که در مراحل مختلف زندگی کودک ظاهر میشه و میتونه مشکل لکنت کودک رو پیچیده تر کنه، آشنا بشن.
کتاب درمان کامل لکنت
ترجمه جمشید پورقریب
این کتاب ، دارای یک برنامه ی درمانیه که به مخاطبخودش کمک میکنه تا با توجه ویژه به هریک از اجزای لکنت، به صورت عملی، لکنت رو تحت کنترل خودش دربیاره. بخش اول کتاب به توصیف نظری لکنت اختصاص داره که دربرگیرنده ی مطالبی در خصوص کنترل لکنته. مخاطب با مطالعه ی این بخش متوجه میشه که لکنت پدیده ی پیچیده ای هست که به دستگاه گفتار محدود نیست. بلکه تمام رفتارها رو هم دربرمیگیره و برای کنترل لکنت باید این رفتارها به ترتیب تغییر پیدا کنن.
بخش دوم، شامل 30 تمرین به منظور کنترل لکنته که به دو دسته تقسیم شدن: دسته ی اول به طور مستقیم درباره ی فرآیند گفتار و دسته ی دوم درباره ی رفتارهای مختلف وابسته به لکنته.
بخشی از تمرین ها به این شکله: آواسازی کردن، تغییر شیوه ی نگرش نسبت به واژه ها، گوش کردن به گفتار دیگران، بلند حرف زدن، آواز خواندن، و نگرش مثبت داشتن.
در بخش سوم هم، شیوه درمان کودکان دارای لکنت توضیح داده شده.
دانلود کتاب درمان کامل لکنت
لینک دانلود کتاب درمان کامل لکنت از گیسوم(کلیک کنید)
کتاب خود درمانی لکنت زبان
نوشته ی ملکام فریزر
اثرات نیمه کاره رها کردن درمان روی روان افراد
لینک مشاهده ویدیو در آپارات
سایر کتاب هایی که میتونه در مسیر درمان لکنت بهت کمک کنه
- اگر میخوای استرست رو مدیریت کنی. کتاب مدیریت استرس از اوا سلهاب رو بخون.
- اگر میخوای افکار مثبت رو تو زندگیت بیشتر کنی. کتاب شفای زندگی از لوییز هی رو بخون.
- اگر میخوای عزت نفس و خود دوستیت رو افزایش بدی. کتاب اول عاشق خودت باش از فاطمه لطفی رو بخون.
- اگر میخوای هدفمند و موفق باشی. کتاب بی حد و مرز از جیم کوییک رو بخون.
- اگر میخوای معنای عشق واقعی رو کشف کنی و به صلح درونی با خودت برسی. کتاب یکدیگر را همون طور که هستیم بپذیریم و دوست داشته باشیم از لیز بوربو رو بخون.
- اگر میخوای یاد بگیری تو هر جمعی چطور صحبت کنی. کتاب چگونه با هرکسی صحبت کنیم از لیل لوندز رو بخون.
استرس و اضطراب در لکنت
معرفی چند کتاب خوب دیگه در روانشناسی:
۱) وقتی نیچه گریست- نوشته ی اروین یالوم
۲) مسئله اسپینوزا- نوشته ی اروین یالوم
٣) خاطرات، رویاها و اندیشه ها- نوشته ی یونگ
۴) پیشنویس های زندگی- نوشته ی کلود استینر
۵) انسان و سمبول هایش- نوشته ی یونگ
۶) انسان در جستجوی معنا- نوشته ی ویکتور فرانکل
٧) مامان و معنی زندگی – نوشته ی اروین یالوم
۸) فروید در مقام یک فیلسوف- نوشته ی بوتنی
۹) در انتظار گودو- نوشته ی ساموئل بکت
۱۰) کرگدن – نوشته ی اوژن یونسکو
کوه یخ لکنت
سایر کتاب ها
۱۱) بازی ها- نوشته ی اریک برن
۱۲) روانکاوی برای همه – نوشته ی فروید
۱۳) چرا عاشق میشویم – نوشته ی هلن فیشر
۱۴) نگران نباش زندگی کن- نوشته ی دیل کارنگی
۱۵) ۲۳ راه غلبه بر تنبلی- نوشته ی جی اسکات
۱۶) انواع مردان و زنان- نوشته ی شیندا بولن
۱۷) اسیب شناسی روانی در زندگی روزمره- نوشته ی فروید
۱۸) عصبیت و رشد ادمی- نوشته ی کارن هورنای
۱۹) بار هستی – نوشته ی میلان کوندرا
برای درمان جنبه های گفتاری لکنت به صورت تخصصی، باید به یک آسیب شناس گفتاروزبان یا گفتاردرمانگر تخصصی لکنت مراجعه کنین.
منبع معرفی کتب : انجمن روانشناسی ایران
گردآورنده و ویرایش : لیلا اسماعیلی گفتاردرمانگر تخصصی لکنت (مدرسه لکنت ایران؛ بزرگترین مرکز تخصصی گفتاردرمانی و درمان لکنت در ایران)
صفحه اینستاگرام مدرسه لکنت ایران (کلیک کنید)
http://www.instagram.com/mrsgoft/
مطلب عالی (انواع اختلالات شخصیتی) را در این صفحه بخوانید (کلیک کنید)