جویدن ناخن و لکنت

رفع لکنت زبان و جویدن ناخن

ارتباط بین لکنت کودک و جویدن ناخن !

جویدن ناخن بیش از یک عادت بد است؛ این یک مکانیزم مقابله‌ای برای بسیاری از افراد است. در اینجا، ما به جنبه‌های روانی جویدن ناخن می‌پردازیم:

جویدن ناخن

جویدن ناخن

جویدن ناخن، همچنین به نام nail biting، عادتی است که توسط جویدن ناخن‌های انگشتان دست تعریف می‌شود. مهم است که درک کنیم که این عادت به فراتر از نگرانی ظاهری ناخن‌های آسیب‌دیده می‌رود.

جویدن ناخن شامل جنبه‌های روانی و جسمی است و اغلب نشانه‌ای از استرس، اضطراب یا مشکلات عاطفی دیگر است.

جویدن ناخن نشانه ی چیست ؟

  1. استرس:

یکی از اولین مواردی که برای سوالاتی مثل( جویدن ناخن در بزرگسالان نشانه چیست) و یا (جویدن ناخن نشانه چیست؟) مورد توجه قرار می‌گیرد، استرس است.

nail biting می‌تواند نشانه استرس عاطفی و یا ذهنی باشد. این استرس روی روانی گفتار نیز ممکن است به صورت همزمان تاثیر بگذارد.

لکنت

به همین دلیل، این مسئله در میان افراد عصبی، مضطرب و یا حساس ، وجود دارد. در چنین حالاتی، ناخن جویدن راهی برای مقابله با این احساسات است. این احساسات به واسطه لکنت به وجود نمی آیند و در صورت مشکوک بودن ارتباط آنها با لکنت ، بایستی حتما با یک گفتاردرمانگر و روانشناس به صورت همزمان در ارتباط باشید.

درمان جویدن ناخن

  1. والدین و ژنتیک:

هرچند ژنتیک پاسخ دقیقی برای جویدن ناخن نیست، اما نمی توان آن را رد کرد.

کودکانی که والدین آن‌ها ناخن‌هایشان را می‌جویدند، بیشتر احتمال دارد که این کار را انجام دهند.

حتی اگر والدین قبل از تولد کودک این عادت را داشته باشند، احتمال بروز آن در کودک بیشتر است.

 

  1. گرسنگی:

کودک ممکن است زمانی که خسته یا گرسنه باشد، ناخودآگاه و بدون کنترل به ناخن جویدن مشغول شود.

گرسنگی لکنت و جویدن ناخن

رفع لکنت زبان

طبق موارد گفته شده، پس لکنت در کودکان ارتباطی با nail biting ، و یا بالعکس ندارد.

درمان و مقابله با ناخن جویدن کودکان :

درمان nail biting

  • اضطراب را درمان کنید
  • پاسخ آنی ما به رفتاری در کودکان که ما را نگران می کند این است که جلوی آن را بگیر. اما کار درست این است که دلیل اصلی آن را بیابید و اگر استرس در زندگی است، آن را برطرف کنید.
  • اگر چیزی را عامل استرس فرزندتان می دانید ؛ مهاجرت، طلاق در خانواده، مدرسه جدید یا اختلاف در خانواده، تلاش کنید در مورد نگرانی هایش با فرزندتان حرف بزنید. البته این کار به زبان ساده است!! اما سعی کنید بفهمید چه چیزی او را نگران کرده است.
  • ناخن هایش را هر روز سوهان بکشید، کوتاه کردن و سوهان کشیدن ناخن ها سطح قابل دسترسی آنان را کم می کند. پس جویدن ناخن برای کودک سخت می شود و نیز اگر این کار را انجام دهد، جرم و باکتری کمتری وارد بدنش می شود.
  • نق نزنید و تنبیه نکنید .(خیلی مهم) ⛔ مگر وقتی که خود کودک بخواهد رفتارش را قطع کند. با این کار برای مقابله با ناخن جویدن کودکان موفق نخواهید شد. مانند دیگر عادت ها، جویدن ناخن نیز ناخودآگاه انجام می شود. وقتی فرزندتان خودش نیز حواسش نیست که در حال جویدن ناخن هایش است، تنبیه و نق زدن بی اثرترین استراتژی است.

رفع لکنت زبان و جویدن ناخن

  • سیستم پاداش داشته باشید. مثلا برای هر روزی که فرزندتان ناخن هایش را نمی جود، یک استیکر به او بدهید. اگر او نمی تواند یک روز کامل موفق باشد، آن را به زمان های کوتاه تر تقسیم کنید. مانند زمان تماشا کردن تلویزیون، درس خواندن، غذا خوردن. وقتی به تعداد کافی از استیکر رسید به او یک جایزه بدهید.
  • این عادت را خودآگاه کنید. بر سر یک حرف یا یک حرکت برای یادآوری ممنوعیت nail biting توافق کنید. یک لمس مهربانانه روی بازو یا یک عبارت توافقی. این استراتژی هم باید با همکاری و توافق کودک باشد، در غیر این صورت تنبیه تلقی خواهد شد.
  • از روش هایی که باعث ایجاد گناه در کودک می شود استفاده نکنید
  • برای جلوگیری از nail biting، از تهدید، تنبیه فیزیکی، مسخره کردن، فحاشی، بی احترامی، فلفل پاشیدن روی دست یا دهان، استفاده از داروی های تلخ روی انگشت استفاده نکنید.
  • به او جایگزین بدهید. برای مثال، استفاده از خمیربازی، شن بازی و دادن توپ های استرس می تواند باعث تخلیه اضطراب کودک شود.
  • انرژی او را تخلیه کنید. برای کنترل عادت ناخن جویدن کودکان باید به او فرصتی برای تخلیه انرژی و اضطراب بدهید. پس در صورت امکان هر روز او را برای بازی در پارک، کلاس ورزش و فعالیت های بدنی بیرون از خانه ببرید.
  • نواختن آلت های موسیقی نیز برای مشغول کردن دست کودک و جدا شدن از این عادت مفید است.

 

گرد آورنده : لیلا اسماعیلی گفتاردرمانگر تخصصی لکنت از مدرسه لکنت ایران ( بزرگترین مرکز تخصصی درمان لکنت در ایران/ دفتر مرکزی : مشهد )

صفحه اینستاگرام مدرسه لکنت ایران (کلیک کنید)

 

نتیجه‌گیری

ناخن جویدن، یک عادت رایج با عواقب روانی و جسمی زیرین است. با این حال، این یک عادت است که با اراده، حمایت و راهکارهای مؤثر می‌توانید آن را پشت سر بگذارید. با شناختن محرک‌ها، پیدا کردن جایگزین‌های سالم، و حفظ مراقبت‌های خوب از ناخن‌ها، شما می‌توانید از جویدن ناخن خداحافظی کنید و ناخن‌هایی سالم‌تر و زیباتر را به جای خواهید آورد.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
باز کردن چت
1
به کمک نیاز دارید؟
سلام
میتونم کمکتون کنم ؟