اعتماد به نفس
اعتماد به نفس یعنی یک فرد احساس دوست داشتنی بودن و کفایت و شایستگی کند. انسان ها نیاز دارند برای آنچه هستند مورد محبت و قبول اطرافیان باشند. آنچه که والدین به فرزندان خود بازتاب می دهندو منعکس می کنند اساس تصویر ذهنی فرد از خود را تشکیل می دهد و در نهایت بر روی کلیه حیطه های زندگی تاثیر می گذارد. تصویری که یک فرد (چه کودک چه بزرگسال) از خود دارد، اساس اعتماد به نفس او را تشکیل می دهد.
لکنت و خصوصا رفتار والدین در برخورد با لکنت کودک میتواند به او اعتماد بنفس ببخشد یا این اعتماد بنفس را از او بگیرد.
تقویت اعتماد به نفس
اگر یک فرد مورد احترام باشد، احساس منحصر به فرد بودن داشته باشد، بتواند کارهایش را با موفقیت انجام دهد و بر تمام امور خود مسلط باشد، می توان گفت اعتماد به نفس دارد. وقتی به کودکان یاد دهید کارهای کوچک را خودشان انجام دهند، حس شیرین پیروزی را می چشند و اعتماد به نفس بدست می آورند. لکنت مانعی برای صحبت کردن و یا انجام دادن کارها نیست پس نمیتوان اینگونه احساس کرد که به دلیل لکنت کردن کودک، این حق طبیعی انجام امورات شخصی را از او بگیریم.
همچنین به فرزندتان مسئولیت و فرصت تجربه دهید. وقتی فرزندتان رو به رشد می رود، مسئولیت رفتارش را به خود او واگذار کنید و به او اجازه دهید تا مراحل طبیعی رشد رفتاری و گفتاری را خودش تجربه کند. لازم نیست که همیشه شما مسئولیت هایش را به او گوشزد کنید. با توجه زیاد به فرزندتان حس مسئولیت پذیری را از او سلب خواهید کرد. شما باید به فرزندتان فرصت دهید تا خودش به نتایج منطقی تر برسد.
هر چیزی را یک بار به فرزندتان بگویید و به او فرصت حرکت دهید. انتقاد دائم از فرزندتان نه تنها کاری از پیش نمی برد بلکه فقط باعث خستگی شما و سرخوردگی آن ها و کاهش اعتماد به نفس در او می شود. اگر می خواهید فرزندتان با شما همکاری کند، بهتر است با یک بازی ساده از او بخواهید کاری را که می خواهید، انجام دهد. در این بازی شما از فرزندتان در انجام کاری کمک می گیرید، از شماره یک تا شماره ۳ بشمارید، با توجه به کاری که به او سپرده اید زمان بین شماره یک تا ۳ را در نظر بگیرید. اهمیت بازی را به او یادآوری کنید و شروع به شمارش کنید. در این فاصله او باید آن کار را انجام دهد. لطفا عجله القا نکنید بلکه قانونمند رفتار کنید.
هنگام دادن اعتماد به نفس به کودکان از ابزارهایی مانند سرزنش، تهدید، تحقیر و نصیحت استفاده نکنید، زیرا موجب کاهش اعتماد به نفس کودکان می شوند. خانواده ها باید با کمک روش ها و تکنیک های مختلف اعتماد به نفس کودکان خود را افزایش دهند.
اصولی که باعث میشه اعتماد بنفس فرزندتون به واسطه لکنت ، کاهش پیدا نکنه و حتی تقویت هم بشه رو در این دو قسمت ویدیویی مشاهده کنین.
اعتماد بنفس را چگونه بالا ببریم
خوشحالی و ارزشتون رو وابسته به دیگران ندونید، فکر نکنید حتما باید دیگران شما رو تایید کنن، اول باید ارزش واقعی خودتون رو بدونید.
تصویر ذهنی مثبت از بدنتون داشته باشین، اگه راضی نیستین بهش رسیدگی کنین، باشگاه، رژیم و…
این تصویر ذهنی مثبت برای گفتار هم صدق میکنه ، اگر از روانی گفتارتون راضی نیستین برای درمان اقدام کنین
بخاطر شکستها خودتونو مدام سرزنش نکنین، فقط و فقط باعث کاهش اعتماد به نفستون میشه.
با افرادی وقت بگذرونین که بهتون احساس اعتماد به نفس بدن و باعث بشن پیش اونا خود واقعیتون باشین.
چگونه اعتماد به نفس داشته باشیم
اعتماد به نفس يعني باور فرد به توانايي هاي خودش. اعتماد به نفس، خاص موقعيته و كلي نيست.
مثلا ممكنه شما نقاش خوبي باشيد و اعتماد به نفس داشته باشيد ولي نتونید شنا كنيد و در مورد شنا كردن اعتماد به نفس نداشته باشيد. یا مثلا ممکنه شما پزشک خیلی خوبی باشید ، طوری که خیلی ها به شما غبطه میخورن اما به دلیل لکنت ، در گفتارتون و ارتباط برقرار کردن اعتماد بنفس خوبی نداشته باشین. پس لکنت کلیتی از شما نیست بلکه فقط بخش کوچکی از شماست.
اعتماد به نفس محصول مجموعه مهارت هاي فرده، يعني توانمندي هايی كه فرد در حال حاضر مي تونه نشون بده.افرادي كه اعتماد به نفس دارن توانايي هاي خودشونو مي شناسن و ماهرانه رفتار مي كنن. مي دونند كه در هر موقعيت چه رفتاري مناسب تر بوده، قاطعيت دارند، انتقاد پذيرند و خودشونو سرزنش نمي كنن و همونطور كه هستن خودشونو قبول دارند، سرزنده و پر انرژين و مايل هستن ضعف ها و اشتباهاتشونو بشناسن و براشون اقدامی انجام بدن …
اعتماد به نفس ندارم چیکار کنم
- ﻫﻤﻴﺸﻪ ﺩﺭ ﺭﺩﻳﻒ ﻫﺎی ﺟﻠﻮ ﺑﻨﺸﻴﻨﻴﺪ.
- ﻧﮕﺎﻩ ﻛﺮﺩﻥ ﺑﻪ ﭼﺸﻤﺎﻥ ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺗﻤﺮﻳﻦ ﻛﻨﻴﺪ.
- ﺳﺮﻋﺖ ﺭﺍﻩ ﺭﻓﺘﻨﺘﺎﻥ ﺭﺍ %25 ﺗﻨﺪﺗﺮ ﻛﻨﻴﺪ.
ﺣﺮﻛﺎﺕ ﺑﺪﻥ ﻧﺘﻴﺠﻪ ﻭﺍﻛﻨﺶ ﺫﻫﻦ ﺍﺳﺖ.
آدمهای ﺑﺎ ﺍﻋﺘﻤﺎﺩ ﺑﻪ ﻧﻔﺲ ﺭﺍﻩ ﺭﻓﺘﻨﺸﺎن کمی ﺷﺒﻴﻪ ﺑﻪ ﺩﻭﻳﺪﻥ ﺍﺳﺖ، ﺍﻧﮕﺎﺭ ﺑﻪ ﺟﺎی مهمی میروند ﻭ ﻳﺎ ﻛﺎﺭ مهمی ﺩﺍﺭﻧﺪ. ﺍﻳﻦ تکنیک ﺭﺍ ﺑﻜﺎﺭ ﺑﺒﺮﻳﺪ ﺗﺎ ﻧﮕﺮﺵ ﻣﺤﻴﻂ ﺧﺎﺭجی ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﺗﻐﻴﻴﺮ ﻛﻨﺪ.
- ﺑﻠﻨﺪ ﻭ ﺟﺪی ﺣﺮﻑ ﺑﺰﻧﻴﺪ.
- ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩﻥ ﺟﺪی ﺑﺎﺷﻴﺪ.
- ﺩﺭ ﺟﻤﻊ ﻧﻈﺮ ﺑﺪﻫﻴﺪ.
- ﺧﻨﺪﺍﻥ ﺑﺎﺷﻴﺪ. ﻟﺒﺨﻨﺪ ﺷﻤﺎ ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﺩﺍﺭﻭ ﺑﺮﺍی ﻛﻤﺒﻮﺩ ﺍﻋﺘﻤﺎﺩ ﺑﻪ ﻧﻔﺲ ﺍﺳﺖ.
ﺗﻮﺻﻴﻪﻫﺎی ﺩﻳﮕﺮ:
- سعی ﻛﻨﻴﺪ ﻫﻤﻴﺸﻪ ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ لباسها ﺭﺍ ﺑﭙﻮﺷﻴﺪ.
- ﺭ ﻫﺮ ﻣﻜﺎﻟﻤﻪ تلفنی ﺧﻮﺩ ﺭﺍ معرفی ﻛﻨﻴﺪ.
- ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﻫﺮ ﻛﺎﺭی ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻳﺘﺎﻥ ﺍﻧﺠﺎﻡ میدهند ﻟﻔﻆ ﻣﺘﺸﻜﺮﻡ ﺭﺍ ﺑﻜﺎﺭ ﺑﺒﺮﻳﺪ.
- ﻣﻘﺘﺪﺭﺍﻧﻪ، ﺍﻓﺮﺍشته ﻭ ﺑﺎ گامهای ﺑﻠﻨﺪ ﻭ ﺗﻨﺪ ﺭﺍﻩ ﺑﺮﻭﻳﺪ.
- ﻫﻴﭽﮕﺎﻩ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﻧﻜﻨﻴﺪ.
- ﻫﻤﻴﺸﻪ ﺑﺎ ﺯﺑﺎﻥ ﻣﺜﺒﺖ ﺳﺨﻦ ﺑﮕﻮﯾﯿﺪ.
- هر روز صبح چند جمله تاکیدی مثبت به خود بگویید.
- در مترو ، تاکسی و هر جای دیگر با افراد غریبه ارتباط بگیرید و سر صحبت را باز کنید.
- توانمندیها و کاستی های خود را بشناسید و در صورت انتقاد کردن از شما و در برابر اشتباهات خود قدرتمندانه عذرخواهی کنید و اشتباه خود را بپذیرید.
- همیشه صادق باشید و به مردم یا مشتری دروغ نگویید. حتی اگر ضرری متوجه شما یا سازمانتان هست.
- خودتان را دوست بدارید و گذشته خود و دیگران را ببخشید
و …
مدرسه لکنت ایران (اولین و بزرگترین مرکز تخصصی درمان لکنت در ایران/ دفتر مرکزی : مشهد)
صفحه اینستاگرام مدرسه لکنت ایران (کلیک کنید)